Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis Bree
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, Financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, Ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
 
Links
 
 

Bree Top

BREE TOP => HERINRICHTING BREE CENTRUM april 2017

De herinrichting van de Grauwe Torenwal vordert goed. De nieuwe éénrichtingsweg wordt momenteel al vlot ingewijd door fietsers en wandelaars. Daarnaast komt geleidelijk aan de evenementenzone tevoorschijn aan de hand van stijlvolle klinkers. De bomen van het stadsbosje staan te blinken aan de ingang van de Opitterstraat. Speeltuigen en gezellige zitbanken volgen nog.  In het najaar gaan we zonder twijfel feestelijk klinken op de oplevering van deze geslaagde fase. Hoog tijd dus om vooruit te blikken wat er daarna op de agenda staat.

Einde maart lichtte studiebureau Arcadis aan de ondernemers uit Bree centrum toe wat de fases ‘Stationswal’ en ‘Bree centrum’ inhouden.. Na een grondige aanpak van de Stationswal, duiken we deze keer namelijk (r)echt het centrum in en dan wordt het -op z’n minst gezegd- toch een hele organisatie in onze smalle straatjes. Begrijpelijk dat zulke vooruitzichten voor een bepaalde spanning zorgen en dat allerhande vragen en bezorgdheden rijzen, zowel praktisch als commercieel.

We winden er geen doekjes om: wanneer we het centrum openbreken, is het duidelijk dat iedereen hierdoor hinder zal ondervinden. Bovendien bewandelen we hetzelfde pad als bij de Grauwe Torenwal: de riolering wordt vervangen en dat is natuurlijk een minder sexy verhaal dan de infrastructuurwerken die daarna volgen. Niet getreurd: in elke fase van deze werken zal u uw favoriete winkel kunnen blijven bezoeken.

Het is belangrijk om ter harte te nemen, dat wij jullie graag nu al willen informeren, terwijl de uitvoeringsplannen nog in de maak zijn. Dit zorgt ervoor dat er al een overzicht kan gegeven worden van de verschillende te nemen stappen. Deze zaken lichten we graag toe in een eerste reeks infosessies in mei voor zij die in de toekomstige werfzone wonen of werken. Later volgen voor specifieke doelgroepen infomomenten waarbij we nog concreter zullen informeren en waarbij de aannemer bijvoorbeeld persoonlijke vragen kan beantwoorden en minder-hinder alternatieven zal voorstellen.

Rijrichtingen van verschillende straten zullen worden gewijzigd in functie van de werken. Ook sommigen straten buiten de Kleine Ring zullen van rijrichting veranderen. Daarnaast wordt ook de blauwe parkeerzone uitgebreid. Hoe, wanneer en waar dit juist in zijn werk gaat, vernemen jullie tijdens de infosessies. Bewoners van betrokken straten worden steeds persoonlijk op de hoogte gebracht, net zoals we telkens signalisatie in het straatbeeld voorzien om de wijzigingen duidelijk te maken aan doorgaand verkeer.

 


 

BREE TOP => HERINRICHTING BREE CENTRUM september 2016

In het voorjaar van 2015 werden de plannen voorgesteld met betrekking tot de nieuwe mobiliteits- en verkeerscirculatie voor het centrum van Bree. Deze plannen werden verder verfijnd, rekening houdend met de bemerkingen en suggesties van BREEZO, de verenigde handelaars en de bewoners.

De herinrichting van de Kloosterpoort/Pater Lambertusstraat en de omgeving van de bibliotheek kan je intussen al bewonderen.

Wij gaven donderdag 8 september een geslaagde infosessie over de volgende fase van de herinrichting van ons stadscentrum. In de loop van de komende weken gaat de make-over van start aan de Grauwe Torenwal. Bewoners uit de Bree TOP!-stuurgroep en ondernemers uit deze buurt kregen een vooruitblik op de vernieuwingen, de tijdslijn, de impact,...en bovendien de uitgebreide gelegenheid om praktische bezorgdheden rechtstreeks te bespreken met de aannemer Kumpen NV en onze eigen technische dienst, in aanwezigheid van de burgemeester en Centrummanager Patsy Kerkhofs.

De Bree TOP!-stuurgroep komt ongeveer 3 maal per jaar samen om mee na te denken over een vlotte voortgang van de werken en over adequate maatregelen op het gepaste moment.

Iedere fase zal met de nodige en gepaste communicatie gepaard gaan. 

De hele campagne zal worden gecommuniceerd onder de noemer “Bree Top!”.

 


 

Lees hier de Bree Top gazet

 


 

Meer info:

Centrale balie stadhuis

Vrijthof 10

3960 Bree

089 84 85 00

Centralebalie@bree.be