Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis Bree
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, Financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, Ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
 
Links
 
 

Welkom!

Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 
 

 

Openbare werken en mobiliteit in Bree
wegenwerken@bree.be

www.bree.be/mobiliteit

www.bree.be/breetop

Na heraanleg Grauwe Torenwal volgt Stationswal en Bree centrum binnen de kleine ring

Op de Grauwe Torenwal verhuizen de werken naar de buitenzijde van de wal.

- 2/5: Opitterstraat wordt terug geopend en éénrichtingsverkeer van Hoogstraat naar Grauwe Torenwal.

- 2/5: Leeuwerikstraat wordt afgesloten aan de Grauwe Torenwal en tijdelijk tweerichtingsstraat waarbij je kan in- en uitrijden via Rode Kruislaan.

Ben je benieuwd wat er daarna op de planning staat? Noteer alvast zaterdag 6 mei in je agenda. Tijdens 2 infomomenten om 10u30 en om 13u in de Kim Clijsterszaal in het stadhuis worden de plannen van de toekomstige wegenwerken aan de Stationswal en de herinrichting van de straten binnen de kleine ring toegelicht. Inschrijven kan via centralebalie@bree.be of 089 84 85 00, graag met vermelding van je adres.

Bewoners en handelaars van betrokken straten krijgen een uitnodiging in de brievenbus!

Meer info

 

Nieuwe opstelling van onze wekelijkse vrijdagmarkt vanaf einde 2017.

De marktkramers in de Kloosterpoort en op het Stadsplein verhuizen dan naar de nieuwe zone op de Grauwe Torenwal (binnenzijde). De overige marktkramen blijven op hun oude vertrouwde plaats staan. Met deze kleine aanpassing creëren we mooie, aaneensluitende wandellussen en vermijden we lege plekjes.

Test met nieuwe Shop&Go parkings ter hoogte van Witte Torenwal

Op parkeerplaatsen met de aanduiding Shop&Go parking parkeer je 30 minuten zonder schijf of ticket om een snelle boodschap te doen.

Zo blijven de parkeerplaatsen dicht bij de handelszaken beter beschikbaar voor wie ze bedoeld zijn: de Breese klant! Snel even een brood, een cadeautje, een apotheekbezoekje,... Als een wagen langer dan 30 minuten op een shop&go parking staat, stuurt het systeem een berichtje naar de parkeerwachters die meteen kunnen optreden.


 

Beleef het mee in Bree

Olditmertreffen op het Vrijthof

Vanaf mei kan je weer elke vrijdagavond* van 18u tot 22u kan je op het Vrijthof een mooie collectie auto's, motoren en bromfietsen vanaf 25 jaar bewonderen.

* Vanaf  5 mei tot 22 september, behalve 19/5, 16/6 en 4/8.

30 jaar verzusteringsfeesten in juli!

Deze zomer zal de jubileumeditie van de officiële verbintenis tussen Bree en onze Italiaanse zusterstad Volpago uitgebreid gevierd worden. Op donderdag 13 juli is er een welkomstreceptie op het Stift, het hele weekend kan je van het foodtruckfestival i.s.m. SMA(A)K genieten en zaterdagavond 16 juli trakteert de stad haar gasten en inwoners op een groots volksfeest op het Vrijthof met live optredens. Het programma kan je later terugvinden op deze website of op de facebookpagina van Stad Bree.

WhatsApp Buurtpreventienetwerken: vrijwilligers gezocht!

Momenteel zijn er in Bree 4 buurtpreventienetwerken (BPN) actief: "Gerkenberg", "Veeweide", "Bree1" t.h.v. Hoogveld e, "Vostert". Deze vrijwillige netwerken hebben reeds hun nut bewezen als extra middel ter preventie. In Gerdingen wordt binnenkort een vijfde netwerk opgestart. Buren uit deze zones kunnen aansluiten bij een bestaand netwerk.

Woon je niet in één van deze buurten, maar ben je wel geïnteresseerd in dit project? Stad Bree en politiezone Noord-Oostlimburg helpen je graag op weg om in je eigen buurt een BPN op te starten.

Meer info via whatsapp@politiezonenoordoostlimburg.be
 

Genieten van de nieuwe hondenlosloopweide!

Van harte welkom met je hond op onze nieuwe hondenlosloopweide ter hoogte van Wijshagerstraat 2 op de Vostert! Jullie kunnen er naar hartelust rondsnuffelen en uitrazen op een volledig afgemaakt grasveld.

De locatie werd door stad Bree samen met hondenvereniging Eureka voorzien, omdat hondenliefhebbers in Bree vragende partij waren naar een veilige plek om hun honden vrij te laten rondlopen.


 

Actualiteit in Bree

Bree doet mee met de wedstrijd "Win een speelplein" van Bebat!

Breng tussen 1 mei en 31 mei al je lege batterijen binnen bij een inzamelpunt van Bebat in Bree, en help ons zo om het grootste gewicht aan batterijen per inwoner te verzamelen. Per provincie schenkt Bebat de winnende gemeente een speeltuin! 

In Bree kan je je batterijen bij de centrale balie van het stadhuis binnenbrengen, daarnaast zijn er 35 inzamelpunten, klik hier voor het overzicht.

Elektronisch stemmen in 2018

De voorbije decennia mochten de Breeënaren steeds hun stem op papier gaan uitbrengen in de grote zaal van het T.I.S.M. Omdat de school verhuisd is, zullen we, samen met de papieren stem, ook afscheid nemen van deze locatie om te gaan stemmen.

Meer informatie en infomomenten volgen later.

Infofilmpje bekijken

 

Afhalen tegoed huisvuilzakken 2017 vanaf midden februari

In de loop van 2017 ontvangt iedere inwoner een afvalbelasting. In de belasting zit een hoeveelheid huisvuilzakken inbegrepen die je tegoed hebt (=quotum huisvuilzakken 2017). Deze huisvuilzakken kunnen adhv je identitieitskaart afgehaald worden aan de centrale balie van het stadhuis. Voor 13 februari is het quotum nog niet opgeladen in je account, het heeft dus geen zin om voor die datum voor het afhalen van het tegoed te komen. Je kan wel altijd bij ons terecht om huisvuilzakken te kopen tegen betaling.

Meer info


 

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree

 

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven.

lees meer...

Wil je nog meer Bree ontdekken, neem dan zeker een kijkje op de toerismepagina.