Welkom!
Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 
 

Actualiteit in Bree

Verkiezingen 14 oktober 2018

Op 14 oktober 2018 zullen we opnieuw kunnen gaan stemmen voor de gemeenteraad en provincieraad. Je kan stemmen tussen 8.00 u en 15.00 u in sporthal Olympia of in het Itterdal (zie oproepingsbrief).

Alle info omtrent de komende verkiezingen kan je terugvinden op de website www.vlaanderenkiest.be. De resultaten van de kiesverrichtingen zullen op zondag 14/10/2018 ook op bovenstaande website gepubliceerd worden.

Kan je om de een of andere reden niet komen stemmen dan kan je stem uitgebracht worden via volmacht.

Hoe je digitaal kan stemmen kan je via deze link terug vinden. (12 stappen)

Registreer je als orgaandonor op zondag 23 september

Op 18 september riep Make Belgium Great Again op VTM alle kijkers op om zich positief te registreren als orgaandonor op zondag 23 september.

Ook onze stad doet mee aan dit geweldig initiatief. Kom (als meerderjarige inwoner van Bree) op zondag 23 september tussen 11.00 u  en 15.00 u naar de Patio van het Stadhuis en registreer je als orgaandonor! Vergeet je identiteitskaart niet.

Meer info over orgaandonatie via deze link. Bekijk de oproep van Frances door op de foto hiernaast te klikken. Je kan je ook steeds registreren tijdens de openingsuren van de dienst burgerzaken.

Oefenvluchten vliegbasis Kleine Brogel

Mogelijke oefenvluchten van de F-16’s kunnen elke werkdag plaatsvinden tussen 8.00 u  en 17.30 u. 

Na de zomer starten de mogelijke nachtvluchten terug op op maandag- en dinsdag.

• tot 31 oktober: tot 00.00 u.

• Van 1 november tot 1 maart: tot 21.30 u.

• Van 1 maart tot 31 mei: tot 00.00 u.

Dankjewel voor jullie begrip!

Infosessie Dementie, Wat nu?

Op woensdag 3 oktober 2018 om 19.00 u organiseert het Geriatrisch Dagziekenhuis van ZMK een infosessie voor mantelzorgers en famalie van dementerende ouderen. Het multidisciplinaire team, bestaande uit arts, ergotherapeut, logopediste, psychologe, kinesist, diëtiste en sociale verpleegkundige geven meer uitleg over geheugenproblemen en bieden adviezen en praktische tips aan. We sluiten de avond af met koffie terwijl er de gelegenheid is om vragen te stellen en onderlinge ervaringen uit te wisselen.

Infosessie ZMK - Dienst Orthopedie

Ziekenhuis Maas en Kempen start met laagdrempelige infosessies voor bewoners van Maaseik, Bree en omstreken. Ze stellen hun aula / personeelsrefter een 3-tal keer per jaar open voor het grote publiek. Op deze manier kunnen geïnteresseerden kennis maken met het nieuwe ziekenhuis en ons artsenteam. Graag nodigen ze jullie uit op de eerste infoavond. (Klik hier).

Aangepaste maatregelen vanaf 14/09:
☑️ captatieverbod op onbevaarbare waterlopen opgeheven
☑️ captatie- en recreatieverbod op Zuid-Willemsvaart, kanalen Bocholt-Herentals en Beverlo blijven van kracht owv blauwalgen
☑️ oproep om zuinig om te springen met alle bronnen van water wordt herhaald

Waarom?
☑️Vraag naar oppervlaktewater vanuit de landbouw sterk afgenomen -> veel gewassen intussen geoogst
☑️De peilen en debieten van vele rivieren en beken blijven zeer laag -> onvoldoende regen gevallen en geen beterschap in zicht

Meer info op www.crisis-limburg.be

Afhalen tegoed huisvuilzakken 2018 vanaf midden februari

In de loop van 2018 ontvangt iedere inwoner een afvalbelasting. In de belasting zit een hoeveelheid huisvuilzakken inbegrepen die je tegoed hebt (=quotum huisvuilzakken 2018). Deze huisvuilzakken kunnen adhv je identitieitskaart afgehaald worden aan de centrale balie van het stadhuis. Voor 14 februari is het quotum nog niet opgeladen in je account, het heeft dus geen zin om voor die datum voor het afhalen van het tegoed te komen. Je kan wel altijd bij ons terecht om huisvuilzakken te kopen tegen betaling.

Meer info


 

Openbare werken en mobiliteit in Bree

Werken op kruispunt Malta / Stationswal

Vanaf 24 september 2018 begint een nieuwe fase in de werken aan de Stationswal. Het kruispunt met Malta wordt afgewerkt.

Om dit op een veilige manier te kunnen doen wordt Malta tot eind oktober doodlopend aan de aansluiting met de Stationswal. Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt nog wel gebruiken.

Bedankt voor jullie begrip.

Werken in de Rorenweg

Aquafin optimaliseert, i.s.m. het Stadsbestuur van Bree, de bestaande overstort in de Tongerlosestraat.  De werken zullen duren tot begin 2019. Handelaars blijven bereikbaar!

In het belang van je eigen veiligheid dringen we er nog eens op aan om de omleiding strikt te volgen, zeker tijdens werkdagen wanneer er werken in uitvoering zijn! Dankjewel voor jullie begrip!

Herinrichting Stationswal

De nieuwe Stationswal wordt een zone met aandacht voor groen en veiligheid van alle weggebruikers. We kijken nu al uit naar de omgeving van de Verwertoren. Het wordt een gezellige zit- en speelzone met respect voor het historische karakter van Bree. Deze herinrichting zal een klein jaartje in beslag nemen.

Na het bouwverlof komt de buitenzijde van de ring aan de beurt. Geregeld zal dus de verkeerssituatie wijzigen. Let goed op en hou het veilig voor jezelf, voor zwakke weggebruikers en voor de uitvoerders van de werken.

Dankjewel voor jullie begrip bij mogelijke verkeershinder! Aannemer Kumpen doet er alles aan om de bereikbaarheid van de handelszaken te garanderen tijdens de werken. De handelaars zorgden zelf voor een toffe website www.stationswal.be met een stand van zaken en enkele dankje-voor-het-geduld-promo's.

Kort en lang parkeren

Binnen de kleine ring kan je maximaal 1 uur parkeren voor een snelle boodschap. In de rest van de blauwe zone mag je maximaal 2 uur parkeren (tenzij anders is aangegeven). Wil je zorgeloos genieten van je uitje in Bree, dan kan je terecht in de ondergrondse Augustijnerparking. Het eerste uur sta je er gratis. Vanaf het tweede uur betaal je slechts € 0,80: goedkoop, gemakkelijk te bereiken en midden in het centrum van Bree!

Daarnaast zijn de groene parkings in en rond het centrum ook voor onbeperkt parkeren gereserveerd. Het stadsplein, de zone tussen bib en Vredegerecht en het voormalige TISM zijn zulke centraal gelegen groene zones. Sinds kort kwamen hier ook een zone aan de Gerdingerpoort en in de Pater Lambertusstraat (voormailige site dokter Roex) bij.  

Op wandelafstand van het centrum mag je eveneens onbeperkt parkeren aan de sporthal, het zwembad, de parkeerstroken langs de Millenstraat en aan het voormalige ziekenhuis. 

Shop&Go parkings ter hoogte van Witte Torenwal en Grauwe Torenwal

Op parkeerplaatsen met de aanduiding Shop&Go parking parkeer je 30 minuten zonder schijf of ticket om een snelle boodschap te doen.

Zo blijven de parkeerplaatsen dicht bij de handelszaken beter beschikbaar voor wie ze bedoeld zijn: de Breese klant! Snel even een brood, een cadeautje, een apotheekbezoekje,... Als een wagen langer dan 30 minuten op een shop&go parking staat, stuurt het systeem een berichtje naar de parkeerwachters die meteen kunnen optreden.


 

Beleef het mee in Bree

Chef on Wheels Food Truck - 21 tot 23 september

De Chefs on Wheels Food Trucks komen op 21-22-23 september naar het Stadsplein in Bree voor een gezellig Food Truck Festival. Hun chefs serveren je hun lekkerste hapjes en live muzikanten en DJ's zorgen voor een heerlijk muzikaal sausje. 

Meer info: www.facebook.com/events/163487254272241

Sportdienst Bree organiseert ism Sport Vlaanderen hét startevent van de Europese Week van de Sport, primeur in Limburg! 

Op zondag 23 september staat er een sportieve belevingsnamiddag voor het hele gezin op het programma. Bovendien is alles GRATIS.

OUTDOOR
#BEACTIVERUN 
- outdoor obstakelparcours (500m)
- 10 uitdagende obstakels voor groot en klein
- vertrek om de 15 min.
- voorinschrijvingen mogelijk*
Deathride 

Meer info

Bal van de Nacht – nieuw halloweenspektakel

Zaterdag 27 oktober | 18.30 u
Zondag 28 oktober | 18.30 u
Dekenij en Bree centrum

Heb je vorige jaren genoten van het griezeldorp op de Boneput? Dit jaar gaan we een stapje verder. Voor de eerste keer wordt ons centrum tijdens Halloween omgetoverd tot één groot griezeltafereel. De vrijetijdsdiensten van stad Bree en Samaritan Musical Productions sloegen de handen in elkaar en komen met een uniek concept: Het Bal van de Nacht! Leuk om te weten dat er heel wat mooie personages tot leven komen dankzij de inzet van Breese vrijwilligers.

Meer info


 

Publicaties Bree

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven. Er ligt een gratis exemplaar voor je klaar aan de Centrale Balie van het stadhuis.

lees meer...

Wil je nog meer Bree ontdekken, neem dan zeker een kijkje op de toerismepagina.