Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis Bree
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, Financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, Ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
 
Links
 
 

Welkom!

Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 

Openbare werken en mobiliteit in Bree
centralebalie@bree.be

www.bree.be/mobiliteit

www.bree.be/breetop

Opgelet wij zijn gesloten!

Op O.L.V. Hemelvaart, 15 augustus, zullen de stadsdiensten gesloten zijn.


Op donderdag 16 augustus staan wij weer voor u klaar.

Blauwalgen in kanaal Bocholt-Herentals (voor Bree nog niet van toepassing) en kanaal Beverlo - 7/08
De aanhoudende droogte kan leiden tot moeilijkheden voor Blauwalgen. De VMM bevestigt de aanwezigheid van blauwalgen in het kanaal Bocholt – Herentals. Ook het kanaal naar Beverlo is geïmpacteerd. Dit kanaal staat in open verbinding met het kanaal Bocholt - Herentals en er werd op verscheidene plaatsen een visuele vaststelling van een drijflaag gedaan.

Blauwalgen vormen een potentieel risico voor de volksgezondheid en kunnen schadelijk zijn voor mens en dier bij contact of inname van het besmette water. Ook het besproeien van gewassen houdt een risico in aangezien de toxische stoffen lange tijd op de gewassen aanwezig blijven en de verstuivingswolk bij besproeiing hinderlijk kan zijn voor omwonenden.

Blauwalgen kunnen o.a. huidirritatie, hoofdpijn en maag- en darmklachten veroorzaken. Hierdoor is alle contact met besmet water door mens en dier te vermijden.

 

Meer info op www.crisis-limburg.be/droogte

 

Verbod verspilling leidingwater en regen- en grondwater - 26/7
De aanhoudende droogte kan leiden tot moeilijkheden voor een normale waterbedeling. Om dit op te vangen, kondigt gouverneur Reynders met onmiddellijke ingang een verbod op verspilling van leidingwater en  regen- en grondwater tussen 8u00 en 20u00 in gans Limburg af. Voor onze stad gebeurt het sproeien van openbaar groen tijdens avonduren in het centrum en 's nachts voor de deelkernen.

27/6: Captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen in Limburg. Er mag dus geen water uit deze waterlopen geput worden.

Meer info op www.crisis-limburg.be

Code rood brandgevoeligheid

Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in heel de
provincie. Brandweerdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert en staan stand-by om een beginnende brand zo snel mogelijk te blussen, maar vragen ook de medewerking van elke burger om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden en kent niet altijd een natuurlijke oorzaak .

Sinds 3 juli 2018 geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht
zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels,
vuurkorven, BBQ’s, enz.

Met de bus naar het eerste middelbaar

De Lijn wil het openbaar vervoer in Bree stimuleren. Daarom biedt ze alle Breese jongeren die de overstap maken naar het eerste middelbaar een gratis Buzzy Pazz maandabonnement met geldigheidsperiode van 1 tot 30 september 2018.

Wil je meer info over dit kennismakingsaanbod? Of wil je gebruik maken van deze aanbieding? Bezorg dan je naam, adres, geboortedatum en rijksregisternummer aan de dienst abonnementen van De Lijn via abonnementen@delijn.be of 011 85 42 51.
 

Wijziging dienstregeling De Lijn - vanaf 25 juni 

Op 25 juni wijzigt De Lijn Limburg haar aanbod. De busmaatschappij stemt de dienstregeling nog beter af op de schooluren en op de situatie op de weg. Hiervoor werd een groot aantal lijnen onderworpen aan rijdtijdanalyse. Een overzicht van de wijzigingen per lijn vind je hier. Lijnen 8, 14, 183 en 302 ondergaan kleine wijzigingen. 

 

Werken in de Rorenweg

Aquafin optimaliseert, i.s.m. het Stadsbestuur van Bree, de bestaande overstort in de Tongerlosestraat.  De werken zullen duren tot begin 2019. Handelaars blijven bereikbaar!

In het belang van je eigen veiligheid dringen we er nog eens op aan om de omleiding strikt te volgen, zeker tijdens werkdagen wanneer er werken in uitvoering zijn! Dankjewel voor jullie begrip!

Herinrichting Stationswal

De nieuwe Stationswal wordt een zone met aandacht voor groen en veiligheid van alle weggebruikers. We kijken nu al uit naar de omgeving van de Verwertoren. Het wordt een gezellige zit- en speelzone met respect voor het historische karakter van Bree. Deze herinrichting zal een klein jaartje in beslag nemen.

Na het bouwverlof komt de buitenzijde van de ring aan de beurt. Geregeld zal dus de verkeerssituatie wijzigen. Let goed op en hou het veilig voor jezelf, voor zwakke weggebruikers en voor de uitvoerders van de werken.

Dankjewel voor jullie begrip bij mogelijke verkeershinder! Aannemer Kumpen doet er alles aan om de bereikbaarheid van de handelszaken te garanderen tijdens de werken. De handelaars zorgden zelf voor een toffe website www.stationswal.be met een stand van zaken en enkele dankje-voor-het-geduld-promo's.

Kort en lang parkeren

Binnen de kleine ring kan je maximaal 1 uur parkeren voor een snelle boodschap. In de rest van de blauwe zone mag je maximaal 2 uur parkeren (tenzij anders is aangegeven). Wil je zorgeloos genieten van je uitje in Bree, dan kan je terecht in de ondergrondse Augustijnerparking. Het eerste uur sta je er gratis. Vanaf het tweede uur betaal je slechts € 0,80: goedkoop, gemakkelijk te bereiken en midden in het centrum van Bree!

Daarnaast zijn de groene parkings in en rond het centrum ook voor onbeperkt parkeren gereserveerd. Het stadsplein, de zone tussen bib en Vredegerecht en het voormalige TISM zijn zulke centraal gelegen groene zones. Sinds kort kwamen hier ook een zone aan de Gerdingerpoort en in de Pater Lambertusstraat (voormailige site dokter Roex) bij.  

Op wandelafstand van het centrum mag je eveneens onbeperkt parkeren aan de sporthal, het zwembad, de parkeerstroken langs de Millenstraat en aan het voormalige ziekenhuis. 

Test met nieuwe Shop&Go parkings ter hoogte van Witte Torenwal en Grauwe Torenwal

Op parkeerplaatsen met de aanduiding Shop&Go parking parkeer je 30 minuten zonder schijf of ticket om een snelle boodschap te doen.

Zo blijven de parkeerplaatsen dicht bij de handelszaken beter beschikbaar voor wie ze bedoeld zijn: de Breese klant! Snel even een brood, een cadeautje, een apotheekbezoekje,... Als een wagen langer dan 30 minuten op een shop&go parking staat, stuurt het systeem een berichtje naar de parkeerwachters die meteen kunnen optreden.


 

Beleef het mee in Bree

Belgian Air Force Days - 8 en 9 september

Ook gefacineerd door vliegtuigen? Kom op deze beide dagen vanaf 10.00 u  genieten van een adembenemend vliegprogramma. In de Static Area zijn er prachtige tentoonstellingen en allerhande randactiviteiten voorzien.

Als inwoner van Bree kan je tickets kopen tegen verminderd tarrief. Per gezin (zelfde adres) worden er 2 tickets aangeboden aan € 6 p.p. en vanaf het derde ticket betaal je € 10 p.p.

Tickets bestellen kan via deze link: online tickets.  

Meer info: www.belgianairforcedays.be


 

Actualiteit in Bree

Het Voedselagentschap heeft op vrijdag 29 juni 2018 tijdelijke maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte van Newcastle een halt toe te roepen.

Hierdoor geldt er vanaf maandag 2 juli 2018 in gans België:

- een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen, …) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, duiven (met uitzondering van wedstrijdduiven), fazanten, patrijzen en loopvogels naar of door hobbyhouders of particulieren;

- een verbod om met deze vogelsoorten deel te nemen aan verzamelingen (markten, tentoonstellingen, beurzen, prijskampen, …).

Deze verbodsbepalingen gelden gedurende 30 dagen, tot en met 31 juli 2018.

Ze zijn niet van toepassing op alle andere in gevangenschap gehouden vogels (bijv. wedstrijdduiven, zang‐ en siervogels, papegaaien, parkieten, …)

Nieuwe Gemeenschapszaal Zaal Boneput

Huisartsenpraktijk Boneput en Groep Sam & Sports and More nam een tijdje geleden de intrek in de nieuwbouw die gerealiseerd werd op de Boneput, vlak achter de rode zaal. Als onderdeel van dit project werd ook een nieuwe multifunctionele ruimte voorzien, die overdag te gebruiken is voor kiné-oefeningen, en op weekavonden en in het weekend door de verenigingen en inwoners van Bree als feestzaal, vergaderruimte of sportplek. 

De zaal heeft een oppervlakte van 200m² met een toog, aparte keuken, tafels en stoelen voor max. 120 personen. Tarieven en meer info over het huren van de zaal vind je op https://zaalboneput.be/. Zaal Boneput reserveren kan enkel via het online reservatieformulier op deze website.

Nieuwe theaterzaal ‘De Zeepziederij’

Met ‘De Zeepziederij’ wordt een nieuw hoofdstuk Breese cultuurgeschiedenis geschreven. Na jaren trouwe dienst zal in de nabije toekomst afscheid genomen worden van de nu nog operationele Breughelzaal. De Zeepziederij, in ontwikkeling op de voormalige site van TISM (Technisch Instituut Sint-Michiel), zal de taak van de Breughelzaal overnemen.

Het Breughelteam (weldra: team Zeepziederij) gaat er prat op om in no-time hun toekomstige werkplaats om te toveren tot één van de gezelligste cultuurhuizen in de omgeving. “We laten De Zeepziederij uitgroeien tot een theaterzaal met aanzien tot ver buiten de regio. Met een knap uiterlijk, maar vooral met een nieuwsgierige, sociale, sympathieke en uitnodigende inborst.”, zo klinkt het. 

Afhalen tegoed huisvuilzakken 2018 vanaf midden februari

In de loop van 2018 ontvangt iedere inwoner een afvalbelasting. In de belasting zit een hoeveelheid huisvuilzakken inbegrepen die je tegoed hebt (=quotum huisvuilzakken 2018). Deze huisvuilzakken kunnen adhv je identitieitskaart afgehaald worden aan de centrale balie van het stadhuis. Voor 14 februari is het quotum nog niet opgeladen in je account, het heeft dus geen zin om voor die datum voor het afhalen van het tegoed te komen. Je kan wel altijd bij ons terecht om huisvuilzakken te kopen tegen betaling.

Meer info


 

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree
 

 

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven. Er ligt een gratis exemplaar voor je klaar aan de Centrale Balie van het stadhuis.

lees meer...

Wil je nog meer Bree ontdekken, neem dan zeker een kijkje op de toerismepagina.