Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis Bree
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, Financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, Ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
 
Links
 
 

Welkom!

Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 

Openbare werken en mobiliteit in Bree
wegenwerken@bree.be

www.bree.be/mobiliteit

www.bree.be/breetop

MAKE-OVER GRAUWE TORENWAL - nieuw wegdek

Vanaf 13/3 op de planning, vermoedelijk tot Pasen:

1. Afsluiting Opitterstraat ter hoogte van de Stationswal om de nieuwe verbinding te maken naar de kleine ring. Fietsers en voetgangers kunnen passeren, gemotoriseerd verkeer kan enkel via de aansluiting met de Hoogstraat en Vaesstraat de Opitterstraat in- en uitrijden.

2. Start aanleg nieuw wegdek Grauwe Torenwal: Na het verharden van de nieuwe rijweg begin maart zullen de fietsers en voetgangers omgeleid worden naar de nieuwe rijweg zodanig dat ook de wegenis tot tegen de huizen (binnekant ring) kan uitgevoerd worden

Doorgaand verkeer blijft op de kleine ring altijd mogelijk, welliswaar in functie van de werken, handelaars blijven steeds bereikbaar! Aannemer Kumpen NV voorziet de nodige signalisatie in het straatbeeld.

Nieuwe opstelling van onze wekelijkse vrijdagmarkt vanaf einde 2017.

De marktkramers in de Kloosterpoort en op het Stadsplein verhuizen dan naar de nieuwe zone op de Grauwe Torenwal (binnenzijde). De overige marktkramen blijven op hun oude vertrouwde plaats staan. Met deze kleine aanpassing creëren we mooie, aaneensluitende wandellussen en vermijden we lege plekjes.

Test met nieuwe Shop&Go parkings ter hoogte van Witte Torenwal

Op parkeerplaatsen met de aanduiding Shop&Go parking parkeer je 30 minuten zonder schijf of ticket om een snelle boodschap te doen.

Zo blijven de parkeerplaatsen dicht bij de handelszaken beter beschikbaar voor wie ze bedoeld zijn: de Breese klant! Snel even een brood, een cadeautje, een apotheekbezoekje,... Als een wagen langer dan 30 minuten op een shop&go parking staat, stuurt het systeem een berichtje naar de parkeerwachters die meteen kunnen optreden.


 

Beleef het mee in Bree

WhatsApp Buurtpreventienetwerken: vrijwilligers gezocht!

Momenteel zijn er in Bree 4 buurtpreventienetwerken (BPN) actief: "Gerkenberg", "Veeweide", "Bree1" t.h.v. Hoogveld e, "Vostert". Deze vrijwillige netwerken hebben reeds hun nut bewezen als extra middel ter preventie. In Gerdingen wordt binnenkort een vijfde netwerk opgestart. Buren uit deze zones kunnen aansluiten bij een bestaand netwerk.

Woon je niet in één van deze buurten, maar ben je wel geïnteresseerd in dit project? Stad Bree en politiezone Noord-Oostlimburg helpen je graag op weg om in je eigen buurt een BPN op te starten.

Meer info via whatsapp@politiezonenoordoostlimburg.be
 

Jaarlijkse Licht Halfvastenstoet
25 maart 2017 - 20.33 u

Het jeugdprinsenpaar Wout I en Nel nodigen jullie van harte uit om te komen genieten van onze prachtige traditionele licht-halfvastenstoet. Op het Vrijthof gaat het feest verder na de stoet in een gezellige tent met optredens.

De stoet vertrekt om 20u33. De inkom is gratis t.e.m. 15 jaar en €4 vanaf 16 jaar.

Bedankt om rekening te houden met het parkeerverbod dat langs de volledige route geldt vanaf zaterdag 25 maart 18.00u tot zondag 26 maart 1.00u. Foutgeparkeerde wagens zullen weggesleept worden.

 Meer info

Genieten van de nieuwe hondenlosloopweide!
Zaterdag 15 april - 14.00 u

Op zaterdag 15 april om 14u ben je van harte welkom mét je hond op de opening van onze nieuwe hondenlosloopweide! Jullie kunnen er naar hartelust rondsnuffelen,het glas en/of waterbak heffen en genieten van een leuke losloopdemo op niveau door hondervereniging Eureka.

Adres: ter hoogte van Wijshagerstraat 2, 3960 Bree.

De locatie werd door stad Bree samen met hondenvereniging Eureka voorzien, omdat hondenliefhebbers in Bree vragende partij waren naar een plek om hun honden vrij te laten rondlopen.

Eerste editie nieuw evenement Breese Cityrun paasmaandag 17 april om 17u.

Wees er snel bij om in te schrijven want de eerste 250 deelnemers krijgen een gratis goodiebag met T-shirt!

Deze unieke belevenisloop is er voor alle leeftijden, zonder tijdsregistratie! Zo kunnen de lopers ten volle genieten van alle mooie gebouwen waar we langs én door joggen, met hier en daar een snuifje cultuur. En we hebben heel wat leuke verrassingen voor jullie in petto, met een gezellige after party aan de sporthal na aankomst!

Klik hier om in te schrijven voor 5 km of 7,5 km.

Meer info

Vlooien- en boekenmarkt Bree centrum Paasmaandag 17 april 9.00 u - 16.00 u

Heb jij thuis tweedehandsgoederen: boeken, baby- of kinderspullen, antiek, rommelmarktspullen, …schrijf je dan nu snel in als standhouder (€8).

Dit jaar breiden we uit met leuke handmadespullen en ambachtelijke producten. Ook voor dit gedeelte van de markt zoeken we nog kandidaten.

Centrale balie stadhuis 
Vrijthof 10, 3960 Bree
centralebalie@bree.be,
089 84 85 60

 


 

Actualiteit in Bree

Elektronisch stemmen in 2018

De voorbije decennia mochten de Breeënaren steeds hun stem op papier gaan uitbrengen in de grote zaal van het T.I.S.M. Omdat de school verhuisd is, zullen we, samen met de papieren stem, ook afscheid nemen van deze locatie om te gaan stemmen.

Meer informatie en infomomenten volgen later.

Infofilmpje bekijken

 

Ophokplicht pluimvee i.k.v. vogelgriep

Hoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelt het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse.

Meer info

Afhalen tegoed huisvuilzakken 2017 vanaf midden februari

In de loop van 2017 ontvangt iedere inwoner een afvalbelasting. In de belasting zit een hoeveelheid huisvuilzakken inbegrepen die je tegoed hebt (=quotum huisvuilzakken 2017). Deze huisvuilzakken kunnen adhv je identitieitskaart afgehaald worden aan de centrale balie van het stadhuis. Voor 13 februari is het quotum nog niet opgeladen in je account, het heeft dus geen zin om voor die datum voor het afhalen van het tegoed te komen. Je kan wel altijd bij ons terecht om huisvuilzakken te kopen tegen betaling.

Meer info


 

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree

 

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven.

lees meer...

Wil je nog meer Bree ontdekken, neem dan zeker een kijkje op de toerismepagina.