Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis Bree
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, Financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, Ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
 
Links
 
 

Welkom!

Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 

Openbare werken en mobiliteit in Bree
centralebalie@bree.be

www.bree.be/mobiliteit

www.bree.be/breetop

 

WhatsApp buurtpreventie!

 

In mei 2016 werd het project WhatsApp buurtpreventienetwerken (BPN) in Bree opgestart. Politie en stadsdiensten doen beroep op vrijwillige coördinatoren die hun buren mobiliseren. De bedoeling is dat de WhatsApp-groep een ‘slapend’ netwerk is dat enkel bij verdachte of alarmerende situaties wordt gebruikt.
Er zijn 12 Breese netwerken die een volledige dekking van ons grondgebied verzorgen. 


U kan ook inschrijven door dit formulier ingevuld te bezorgen aan centralebalie@bree.be .

 

Rijrichtingen veranderen in centrum Bree!

Binnen de kleine ring wordt het opletten en breken met gewoontes! Vanaf 6 november kan je het centrum nog altijd binnen rijden via de Kloosterstraat, maar vanaf dan ook via de Hoogstraat. Via de Gerdingerstraat kan dat dan niet meer. De Markt wordt een éénrichtingsstraat in de richting van de Nieuwstadstraat en Gerdingerstraat, dus  je rijdt het centrum ‘in’ via de Kloosterstraat en Hoogstraat, en ‘uit’ via de Nieuwstadstraat of Gerdingerstraat.

Stift wordt volledig eenrichtingsstraat. Het deel waar vroeger al eenrichtingsverkeer was, verandert van rijrichting. Ook in de Glycinestraat, Bloemenstraat en Witte Torenstraat draaien de rijrichtingen om. In de Boogschutterstraat wijzigt de rijrichting halverwege de straat om te vermijden dat het een sluipweg wordt. Tegelijkertijd wordt ook op de Witte Torenwal eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Kort en lang parkeren

De blauwe zone breidt uit. Vanaf 6 november leg je je parkeerschijf ook in de Conenstraat, Nieuwstadpoort, Zijstraat, Boogschutterstraat, Passtraat, Stift, Glycinestraat, Witte Torenstraat en Gerdingerpoort vanaf de kleine ring tot aan het kruispunt met Stift. In deze straten mag je dan maximaal 2 uur parkeren (tenzij anders is aangegeven). Wil je zorgeloos genieten van je uitje in Bree, dan kan je terecht in de ondergrondse Augustijnerparking. Het eerste uur sta je er gratis. Vanaf het tweede uur betaal je slechts € 0,80: goedkoop, gemakkelijk te bereiken en midden in het centrum van Bree! Kortbij is het Stadsplein en de nieuwe parking tussen bib en Vredegerecht ook voor onbeperkt parkeren gereserveerd.

Op wandelafstand van het centrum mag je eveneens onbeperkt parkeren aan de sporthal, het zwembad, de parkeerstroken langs de Millenstraat en aan het voormalige ziekenhuis. Tegen het einde van het jaar komen er nog enkele zones bij. Je hoort er binnenkort meer over.

Welkom op de markt van Bree

Sinds vrijdag 17 november zijn de marktkramers van de Kloosterpoort en het Stadsplein verhuist naar de vernieuwde Grauwe Torenwal.

 

Benieuwd? Kom dan zeker vrijdag naar de markt in Bree!

 

En voor wie het nog niet wist: de marktkramers in het centrum blijven gewoon op hun vertrouwde plekje staan. Ook zij heten jullie van harte welkom!

Tot vrijdag?!

Grauwe Torenwal is blauwe zone, je parkeerschijf leggen is dus de boodschap!


Opgelet:

De nieuw aangelegde parkeerplaatsen op de Grauwe Torenwal vallen in de blauwe zone. Je passeert op elke toegangsweg een blauwe streep/signalisatie. Dit betekent gratis parkeren voor maximum 2 uur mits het leggen van je parkeerschijf.

 

Test met nieuwe Shop&Go parkings ter hoogte van Witte Torenwal

Op parkeerplaatsen met de aanduiding Shop&Go parking parkeer je 30 minuten zonder schijf of ticket om een snelle boodschap te doen.

Zo blijven de parkeerplaatsen dicht bij de handelszaken beter beschikbaar voor wie ze bedoeld zijn: de Breese klant! Snel even een brood, een cadeautje, een apotheekbezoekje,... Als een wagen langer dan 30 minuten op een shop&go parking staat, stuurt het systeem een berichtje naar de parkeerwachters die meteen kunnen optreden.


 

Beleef het mee in Bree

Lentekoopdagen BreeZo!

Op zaterdag 17 maart en zondag 18 maart zal het weer gezellig shoppen zijn in Bree en kunnen de kids GRATIS (Koop Bij de BreeZo! leden) op de paardjesmolen.

Hedendaags circustheater in Bree

In april houdt Circus Ronaldo halt in Bree met een gloednieuwe circustheatervoorstelling. Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie van deze bijzondere circusfamilie. Met de voorstelling SWING opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij. Gecoached door vader Danny keert Nanosh terug naar de formule van het oude circus en de carnivale. Een frisse waaier van speelse allround circusartiesten en muzikanten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de "golden fourties". Deze voorstelling zal niet te zien zijn op festivals of bij de grote theaterhuizen. Het circus trekt in karavaan aan 25 kilometer per uur van dorp tot dorp voor een exclusieve tournee door Vlaanderen. Stad Bree is één van de uitverkoren partners in dit unieke project!

Een dynamische circusvoorstelling voor alle leeftijden, vier avonden lang te zien in de circustent in Opitter, Bree (grasplein ter hoogte van Pater Neyenslaan 2).

Donderdag 19 april t.e.m. zondag 22 april, 20:15 uur. Tickets € 10 (-26 en groepen vanaf 10p) of € 15.

Tickets: CC De Breughel, Kloosterstraat 13 in Bree. 089 84 85 65 of cultuur@bree.be

I.s.m. CC De Breughel. Met steun van de Vlaamse Overheid en Circuscentrum

 


 

Actualiteit in Bree

Nieuwe theaterzaal ‘De Zeepziederij’

Met ‘De Zeepziederij’ wordt een nieuw hoofdstuk Breese cultuurgeschiedenis geschreven. Na jaren trouwe dienst zal in de nabije toekomst afscheid genomen worden van de nu nog operationele Breughelzaal. De Zeepziederij, in ontwikkeling op de voormalige site van TISM (Technisch Instituut Sint-Michiel), zal de taak van de Breughelzaal overnemen.

Het Breughelteam (weldra: team Zeepziederij) gaat er prat op om in no-time hun toekomstige werkplaats om te toveren tot één van de gezelligste cultuurhuizen in de omgeving. “We laten De Zeepziederij uitgroeien tot een theaterzaal met aanzien tot ver buiten de regio. Met een knap uiterlijk, maar vooral met een nieuwsgierige, sociale, sympathieke en uitnodigende inborst.”, zo klinkt het. 

De Zeepziederij, historisch gefundeerd (letterlijk en figuurlijk) en hedendaags geïnspireerd

Drukbeheer zorgt voor minder lekken

Bij oudere waterleidingen kunnen leidinglekken optreden die zich gaan verspreiden in een hele wijk. Leidingen vervangen veroorzaakt hinder in de straat, vooral als er geen andere werken gepland zijn. De Watergroep ging dus op zoek naar middelen om lekken te voorkomen. Het beheren van de waterdruk is daarbij een belangrijke stap en bewijst haar duurzaamheid.

Meer info

Eerste klimaatbomen in Bree geplant

Leerlingen van de MOS-raad van Basisschool ‘Don Bosco’ uit Gerdingen hebben met burgemeester Liesbeth Van der Auwera en Schepen Mario Knippenberg van de Stad Bree een eerste klimaatboom aangeplant. Dit was de start van enkele bomenprojecten en plantacties in de stad.

Bekijk hier het filmpje

Afhalen tegoed huisvuilzakken 2018 vanaf midden februari

In de loop van 2018 ontvangt iedere inwoner een afvalbelasting. In de belasting zit een hoeveelheid huisvuilzakken inbegrepen die je tegoed hebt (=quotum huisvuilzakken 2018). Deze huisvuilzakken kunnen adhv je identitieitskaart afgehaald worden aan de centrale balie van het stadhuis. Voor 14 februari is het quotum nog niet opgeladen in je account, het heeft dus geen zin om voor die datum voor het afhalen van het tegoed te komen. Je kan wel altijd bij ons terecht om huisvuilzakken te kopen tegen betaling.

Meer info


 

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree

Bekijk de nieuwe seizoensbrochure van Cultuurcentrum De Breughel online.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven.

lees meer...

Wil je nog meer Bree ontdekken, neem dan zeker een kijkje op de toerismepagina.