Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis Bree
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, Financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, Ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
 
Links
 
 

Welkom!

Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 

Openbare werken en mobiliteit in Bree
centralebalie@bree.be

www.bree.be/mobiliteit

www.bree.be/breetop

 

De herinrichting van de Grauwe Torenwal is bijna klaar!

De eindlaag (asfalt) wordt gezet op woensdag 30 en donderdag 31 augustus (als de weergoden meewerken toch). Dit betekent dat die 2 dagen de Grauwe Torenwal volledig wordt afgesloten. Zet je auto dus tijdig weg uit deze zone!

Het betekent ook dat de Opitterpoort, Mussenburgstraat en Opitterstraat deze twee dagen doodlopend worden en dat in de straten waar eenrichtingsverkeer is, dit tijdelijk wordt opgeheven.

De P. Lambertusstraat en het Stadsplein worden eveneens doodlopend en dit vanaf 28 augustus tot en met 31 augustus. Ook hier wordt het eenrichtingsverkeer in die dagen opgeheven. De Oudestraat en Parkstraat zijn enkel via de Sint-Jobstraat bereikbaar.

De Stationswal is bereikbaar via Malta, Witte Torenwal of Hoogstraat. (verwittig ook tijdig eventuele leveranciers!)

Bree wordt TOP!

Vragen stellen over de wegenwerken kan via centralebalie@bree.be of 089 84 85 00.

Meer info

Grauwe Torenwal is blauwe zone, je parkeerschijf leggen is dus de boodschap!


Opgelet:

De nieuw aangelegde parkeerplaatsen op de Grauwe Torenwal vallen in de blauwe zone. Je passeert op elke toegangsweg een blauwe streep/signalisatie. Dit betekent gratis parkeren voor maximum 2 uur mits het leggen van je parkeerschijf.

 

Test met nieuwe Shop&Go parkings ter hoogte van Witte Torenwal

Op parkeerplaatsen met de aanduiding Shop&Go parking parkeer je 30 minuten zonder schijf of ticket om een snelle boodschap te doen.

Zo blijven de parkeerplaatsen dicht bij de handelszaken beter beschikbaar voor wie ze bedoeld zijn: de Breese klant! Snel even een brood, een cadeautje, een apotheekbezoekje,... Als een wagen langer dan 30 minuten op een shop&go parking staat, stuurt het systeem een berichtje naar de parkeerwachters die meteen kunnen optreden.


 

Beleef het mee in Bree

Bree kermis 30/09 - 02/10

 


 

Actualiteit in Bree

Nachtvluchten Kleine Brogel

Vanaf maandag 4 september 2017 werden de nachtvluchten terug opgestart.

Jaarlijks stellen we vast dat het hernemen van deze gangbare vliegactiviteiten in september door een gedeelte van de bevolking als een plotse ‘toename’ van vluchten wordt ervaren.

Meer info

 

Bree is BE-Alert gemeente
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Om een bericht te ontvangen, moet je je wel inschrijven. Surf hiervoor naar www.be-alert.be. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte bij een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij je familie.

Nieuw programma cultuurcentrum feestelijk voorgesteld
De jaarlijkse presentatiedag van Cultuurcentrum De Breughel kon ook dit jaar weer rekenen op een massale toestroom. Vele geïnteresseerden kwamen kijken en luisteren naar wat Cultureel Bree het komende seizoen te bieden heeft.

Bekijk hier het fimpje.

Afhalen tegoed huisvuilzakken 2017 vanaf midden februari

In de loop van 2017 ontvangt iedere inwoner een afvalbelasting. In de belasting zit een hoeveelheid huisvuilzakken inbegrepen die je tegoed hebt (=quotum huisvuilzakken 2017). Deze huisvuilzakken kunnen adhv je identitieitskaart afgehaald worden aan de centrale balie van het stadhuis. Voor 13 februari is het quotum nog niet opgeladen in je account, het heeft dus geen zin om voor die datum voor het afhalen van het tegoed te komen. Je kan wel altijd bij ons terecht om huisvuilzakken te kopen tegen betaling.

Meer info


 

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree

Bekijk de nieuwe seizoensbrochure van Cultuurcentrum De Breughel online.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven.

lees meer...

Wil je nog meer Bree ontdekken, neem dan zeker een kijkje op de toerismepagina.