Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
Links
 
 

Welkom!

Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 

Kom je fysieke fitheid testen op maandag 16 juni

Op maandag 16 juni 2014 komt het provinciaal Sportelteam naar Bree om gratis de fysieke fitheid van alle 50-plussers te testen. Van 09.00u tot 12.00 u zullen er verschillende metingen en testen worden afgelegd in de sporthal van Bree. Daarnaast zal er ook badminton en kubb gespeeld kunnen worden.

meer info

Inkbi-jgelkubb toernooi - donderdag 1 mei 2014

Dit allereerste toernooi zal op 1 mei georganiseerd worden aan de sporthal van Bree. Een groep vrijwilligers, die al wat ervaring heeft met Kubb, zal i.s.m. de sportdienst van Bree en het Pummelaer Kubb Team de Breeënaren laten kennismaken met dit gezellig teamspel. Eten en drinken zijn voorzien tegen democratische prijzen. Het idee is ontstaan uit de toenemende populariteit van het spel, om de mensen op een plezante wijze samen te brengen en hierbij het goede doel ook nog eens te steunen. De opbrengsten gaan naar Sint-Vincentiusvereniging De Kleine Drempel, jullie allen wel bekend, om zo hun werking te sponsoren.

Meer info, spelregels en inschrijven: www.inkbijgelkubb.be

Fietstocht in Geldern (D) - zaterdag 17 mei 2014

Na 25 organisaties van de 3-landenloop tussen onze zusterstad Geldern en Bree werd het tijd om dit sportevenement in een nieuw kleedje te steken. Zo werd vorig jaar voor de eerste maal een omgevingsfietstocht in Bree georganiseerd. Dit jaar zijn we te gast in het prachtige fietslandschap van Geldern. Schrijf je nu in en stap mee de bus op met je fiets naar Geldern.

 

lees meer...

Burgemeester Liesbeth Van Der Auwera van de stad Bree huldigt het insectenhotel van Basisschool De Kei in 

De kinderen van basisschool De Kei uit Beek, basisschool Don Bosco uit Gerdingen en basisschool De Wissel uit Opitter hebben samen met vrijwilliger Leo in de buurt van hun school een insectenhotel gebouwd. Zo heeft iedere school zijn eigen hotel. De stad Bree is op die manier in één klap drie hotels rijker. De speciale gasten zijn wilde bijen, hommels en vlinders.

lees meer...

Ocmw Bree start met buurtrestaurant 'De Kleine kaart' 

Buurtrestaurant 'De Kleine Kaart' start onder een drievoudig motto: ontmoeten, eten en creëren van sociale tewerkstelling. Het buurtrestaurant vindt plaats iedere tweede woensdag van de maand. De voorverkoop stopt op de vrijdagmiddag voorafgaand aan die tweede woensdag. Een maaltijd omvat soep, hoofdgerecht, dessert. De prijs voor een maaltijdbon is € 8 (excl frisdrank). Water wordt gratis aan tafel voorzien. Voorverkoopplaatsen en extra info zie lees meer.

 

lees meer...

De Vlaamse Atletiekliga (VAL) start vanaf 28 april met een nieuw bewegingsproject "FitFree" in Bree i.s.m. Bree AC en de stedelijke sportdienst

Wil je (her)starten met bewegen? Heb je geen enkele sportervaring? Kom mee proeven van FitFree en breng je conditie (terug) op peil!

 

lees meer...

Massaal op de Schaal van start

Op maandag 10 maart was het eindelijk zover voor de kandidaten van Massaal op de Schaal. Met de eerste lentezon op kop fietsten ze naar het containerpark voor een groepsweging. De 23 deelnemers wogen samen 2140 kg. Over 10 weken zal de groep zich opnieuw laten wegen, met hopelijk een beter resultaat. Tot die tijd zullen de deelnemers in groep leren hoe ze gezonder kunnen eten en bewegen.

Iedere woensdag vertrekt er een gezondheidswandeling om 19.30 u aan de sporthal. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen met de deelnemers! De afstanden worden wekelijks opgebouwd.

bushaltes tijdelijk niet bediend omwille van de werken aan de rotonde opitterpoort

Door de werkzaamheden in Bree, aanleg rotonde Opitterpoort / Rode Kruislaan / Opitterkiezel, zal ook het busverkeer verstoord worden.

De Halte “Tweede Ringlaan” op de Opitterpoort wordt vanaf maandag 3 maart 2014 tot het einde der werken niet meer bediend; reizigers dienen de bus te nemen aan het busstation op de Grauwe Torenwal.

De haltes “Roterstraat” op de Opitterkiezel zullen eveneens niet meer bediend worden tijdens de werken, de reizigers dienen gebruik te maken van de iets verder naar Opitter gelegen haltes “Panhoven”.

Meer info >>>

Aanleg rotonde Opitterpoort start begin maart

Over enkele weken starten de werken aan het kruispunt van de Rode Kruislaan met de Opitterpoort en Opitterkiezel. In twee fasen zal dit kruispunt worden omgebouwd tot een moderne en veilige rotonde. De heraanleg van het kruispunt start op maandag 3 maart en is klaar tegen begin juli. Gedurende de werken zal het verkeer in beide richtingen kunnen rijden op de Rode Kruislaan. Ter hoogte van de werkzone is er steeds een rijstrook per richting beschikbaar. Zowel de Opitterpoort als de Opitterkiezel zullen tijdens de volledige periode van de werken afgesloten zijn ter hoogte van het kruispunt. Beide straten blijven toegankelijk voor bewoners (plaatselijk verkeer) maar zijn doodlopend van maart tot juli.

Lees meer ...

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven.

 

lees meer...

Persberichten

Klik op één van de onderstaande links voor meer nieuws uit Bree.