Tips in Bree
Zoeken
Openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis Bree
(Ruimtelijke ordening en leefmilieu, Burgerzaken, Financiële dienst)

ma 08.30u-12.30u  
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u  
vr 08.30u-12.30u  

 

Openingsuren Centrale balie
(Onthaal, Toerisme, Ombudsdienst, AGB)

ma 08.30u-12.30u 14u-16.30u
di 08.30u-12.30u 14u-18.00u
wo 08.30u-12.30u 14u-16.00u
do 08.30u-12.30u 14u-16.30u
vr 08.30u-12.30u  

 

Contact
Vrijthof 10
3960 Bree
Tel. 089 84 85 00
 
bree.be Webutation
 
Links
 
 

Welkom!

Bienvenu! Willkommen! Welcome 
 
 

Openbare werken en mobiliteit in Bree
wegenwerken@bree.be

www.bree.be/mobiliteit

www.bree.be/breetop

 

Reportage openingsfeest nieuwe bushalte op 9 oktober

Muziek, vlaggetjes, drankjes en niet te vergeten… heel veel bezoekers. Zo vierden we afgelopen zondag de ingebruikname van het nieuwe busstation in Bree. Het busstation, dat sinds 1 september in gebruik is, scoort hoog op vlak van veiligheid en comfort. Vooral voor busreizigers en zwakke weggebruikers In een schoolomgeving is dit bij uitstek prioritair. 
                                                                          Bekijk filmpje

 

MAKE-OVER GRAUWE TORENWAL

Verkeerssituatie Mussenburgstraat/Opitterpoort oktober – november 2016 (tot einde werken)

  • Kruispunt Mussenburgstraat/Opitterpoort afgesloten. Doorgaand verkeer op Grauwe Torenwal richting Stationswal ifv werf.
  • Tijdelijk dubbele rijrichting in Mussenburgstraat.
  • Bushalte Opitterpoort wordt vervangen door tijdelijke bushalte Malta.
  • Eind november: start werken Grauwe Torenwal
  • Klik hier voor plannetje

Doorgaand verkeer blijft op de kleine ring altijd mogelijk, welliswaar in functie van de werken, handelaars blijven steeds bereikbaar! Aannemer Kumpen NV voorziet de nodige signalisatie in het straatbeeld.

 

SEPTEMBER 2016: WIJZIGING PARKEERZONES IN BREE CENTRUM

Sinds september komen bijkomend een aantal straten in de blauwe zone te liggen. Het gebruik van een parkeerschijf is er verplicht 

Meer info

Plan met de wijzigingen

 

BREE TOP => HERINRICHTING BREE CENTRUM

Wij gaven donderdag 8 september een geslaagde infosessie over de volgende fase van de herinrichting van ons stadscentrum. In de loop van de komende weken gaat de make-over van start aan de Grauwe Torenwal. Bewoners uit de Bree TOP!-stuurgroep en ondernemers uit deze buurt kregen een vooruitblik op de vernieuwingen, de tijdslijn, de impact,...en bovendien de uitgebreide gelegenheid om praktische bezorgdheden rechtstreeks te bespreken met de aannemer Kumpen NV en onze eigen technische dienst, in aanwezigheid van de burgemeester en Centrummanager Patsy Kerkhofs. Een boeiende avond vol positieve spirit!

Meer info

 

 

  Beleef het mee in Bree
 

Halloweendorp @ De Boneput - Zaterdag 29 oktober

In 2016 organiseren wij opnieuw een halloweenactiviteit in Bree, weliswaar op een andere locatie met een andere invulling! Op zaterdag 29 oktober 2016 tussen 18.00 u en 22.00 u kunnen jullie komen griezelen en proeven van huiveringwekkend lekkers @ De Boneput.
 

Gratis toegang!

 

 

  Actualiteit in Bree
 

Verfraaiingswerken t.w.v. €18.000 op 't Stift

Wonen én uitgaan op ‘t Stift wordt binnenkort nog aangenamer. Het college van burgemeester en schepenen gaf de opdracht om de omgeving van het Stift ter hoogte van de horeca-zaken en het bewonersplein van het Lindenhof te verfraaien. Er komen aanpassingen aan de straten om het parkeren te vergemakkelijken en er wordt geïnvesteerd in meer groenaanleg, hetgeen je bijvoorbeeld gaat zien aan de extra haag die erbij komt. Aannemer Brouns P&J zal de werken binnenkort uitvoeren.                                                                          

        Meer info

 

Mantelzorgpremie voor Breeënaren in 2017

Het stads- en OCMW-bestuur van Bree keren vanaf 1 januari 2017 een premie uit aan mantelzorgers. Met deze premie wil de Stad de mantelzorg stimuleren, zodat een zorgbehoevende zo lang mogelijk in zijn thuismilieu kan blijven. De premie is daarnaast ook bedoeld als een uiting van waardering voor de belangrijke inzet van de mantelzorgers.

Meer info

 

Make space voor de Bib van Bree op de Vlaamse cultuuragenda!

Op 9 september werd de projectaanvraag rond “makerspaces” weerhouden door cultuurminister Sven Gatz onder de vlag van de fonkelnieuwe organisatie Cultuurconnect. De toepassingen die daaruit voortvloeien spreken heel erg tot de verbeelding! Een makerspace is een digitale ruimte waar mensen met gemeenschappelijke interesses elkaar ontmoeten en samenwerken. Samen met scholen, bedrijven en individuen willen we zulke makerspaces op maat van Bree creëren.

Meer info

 

Afhalen tegoed huisvuilzakken 2016 vanaf maandag 15 februari tot 30 december

Meer info

 

 

 

 

Lees het nieuwe stadsmagazine online

 
 
 
 
 
 
Bekijk onze publicaties ook op https://issuu.com/stadbree
 

 

 

Toeristische brochure

In deze toeristische brochure kan je Bree ontdekken, naast een beetje geschiedenis, vind je er vooral veel tips over leuke plekjes, puur genieten, waar overnachten in Bree en wat er valt te beleven.

lees meer...

Wil je nog meer Bree ontdekken, neem dan zeker een kijkje op de toerismepagina.