Inwoners van Bree kunnen met elkaar in contact staan via het buurtplatform Hoplr. Hoplr is een online, besloten netwerk waarop buren berichten kunnen plaatsen en lezen die te maken hebben met het buurtleven. Op die manier kan je je buren nog wat beter leren kennen, spullen lenen of uitwisselen die je anders misschien zou moeten kopen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en buurtactiviteiten, en nog veel meer.

Hoplr in het kort

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Ook het lokaal bestuur zal vanaf eind juli berichten kunnen plaatsen, maar heeft verder geen inkijk in de buurten. Die ‘externe’ berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen enzovoort. Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven. De meerwaarde van Hoplr is dat een moderne online app ingezet wordt om het ‘echte’ leven en persoonlijke contact offline te stimuleren.

5 netwerken in Bree

In totaal worden er in Bree 5 verschillende buurtnetwerken opgericht. Hiermee speelt Hoplr in op de bestaande samenhang die er al bestaat omdat we naast het centrum, van de deelkernen een buurtgroep maken. Hoplr wordt in andere steden al in meer dan 1.000 buurten gebruikt, goed voor meer dan 200.000 Hoplr-buren. De sleutel tot het succes? De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij. De exclusiviteit voor buren die met mekaar over hetzelfde doel praten -de noden en wensen van hun directe omgeving- is ook een grote troef en zorgt voor veel positieve inbreng.

Hoe schrijf je je in op Hoplr?

Ga naar www.hoplr.com of download de mobiele app, en registreer je. Hoplr zal je vragen je adres op te geven. Dit is om je Hoplr-buurt exclusief te kunnen aanbieden aan je buren. Elke inwoner krijgt begin juli een persoonlijke uitnodiging voor het netwerk van zijn of haar buurt in de brievenbus. Heb je hierbij nog vragen? Mail dan naar support@hoplr.com.

 

Wat kan je zoal doen in Hoplr?

Leer nieuwe buren kennen

Een buurt waar mensen elkaar kennen, is een leukere buurt! Maak een chatgroep aan voor een loopgroepje, een straatfeest of buren uit je appartementsgebouw.

 • Stel je zelf even voor aan je buren
 • Vervolledig je profiel met je hobby's, huisdieren, beroep en interesses
 • Krijg een handig overzicht van al je buren

Vind hulp voor jouw klusjes

Op zoek naar een goede loodgieter of betrouwbare hulp? Je buren helpen je snel op weg met de beste aanbevelingen!

 • Plaats eenvoudig een oproep in de buurt
 • Lanceer een hulpvraag voor een oudere
 • Vraag je buren om een handje te helpen

Leen spullen van je buren

Je bent een doe-het-zelver, maar je hebt niet meteen het juiste materiaal in huis. Misschien kan één van je buren helpen.

 • Geef spullen weg die je niet langer nodig hebt
 • Leen spullen dicht bij huis
 • Neem deel aan een groepsaankoop

Organiseer een buurtactiviteit

Kies een activiteit en breng je buren samen. Overleg met je buren en prik samen een datum.

 • Organiseer opruimacties, spelletjesavonden, wandelingen, garageverkoop, ...
 • Laat de datum open, pols naar geïnteresseerden en prik een datum
 • Raadpleeg de activiteitenkalender

Vraag hulp en buurtzorg

Verbind hulpvragers die nood hebben aan ondersteuning met vrijwilligers of buren.

 • Help buren via privé gesprekken of start eenvoudig een chatgroep voor mantelzorg.
 • Organiseer eenvoudig activiteiten, betrek buurtbewoners en stimuleer de sociale cohesie.
 • Overal bereikbaar via de mobiele iOS of Android app

Ontvang nuttige meldingen van je stad of gemeente

Lokale besturen hebben geen inkijk, maar kunnen de buurt wel bereiken met nutsmeldingen die van belang zijn voor de buurt. (bv. wegenwerken, overlast, veiligheid, enz…)