Inhoudelijke vragen over het coronavirus en de federale maatregelen?

Vragen over de werking onze stadsdiensten?

Onze gebouwen zijn gesloten maar je vindt onze dienstverlening ook online via de navigatieknoppen of via het e-loket. Onze medewerkers helpen je van thuis uit verder. De mailadressen per dienst vind je hier.

Je kan terecht op het centrale nummer 089 84 85 00, van maandag tot vrijdag tussen 8.30 u en 12.30 u. Mailen kan naar centralebalie@bree.be.

overzicht berichtgeving Corona

Blijf lokaal shoppen...online of via telefoon!

Het eerste overzicht van lokale handelaars wiens webshop werd opgekrikt of uitgebreid om jullie ook vandaag nog van te dienst te zijn met hun producten! Lees verder

Bree Zorgt: wil je vrijwilliger worden of zoek je hulp?

Kom je zelf liever niet buiten en heb je hulp nodig? Wil je vrijwillig hulp bieden? Wij zetten het initiatief ‘Bree Zorgt’ op poten om tegemoet te komen aan vraag en aanbod.

Lees verder

containerpark opnieuw open vanaf 7 april – enkel op afspraak

Vanaf 7 april 2020 openen de Limburgse recyclageparken opnieuw de deuren.  

Lees verder

iedereen kan levens redden: doe de check-check-check!

Afgelopen vrijdag werden de federale maatregelen verlengd tot 19 april, en mogelijk wordt dit 3 mei.

Lees verder

Kind en Gezin start vanaf 1 april opnieuw met vaccineren

Vanaf woensdag 1 april start Kind en Gezin opnieuw met vaccineren. Kinderen en ouders zullen op een veilige manier ontvangen worden in de consultatiebureaus. De tijdelijke opschorting van de fysieke dienstverlening gaf ruimte om de organisatie en Lees verder

JAC breidt chaturen uit voor jongeren tussen 12 en 25 jaar

JAC Limburg organiseert de hulpverlening anders naar aanleiding van de coronacrisis. Ze blijven bereikbaar voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Ze breiden de chaturen uit. Lees verder

maaltijden en voeding afhalen en laten leveren

Op zoek naar een kant-en-klare maaltijd? Voorlopig is uiteten gaan of een snack ter plaatse nuttigen verboden wegens de Corona-maatregelen.

Lees verder

jouw marktproducten op bestelling

Voorlopig is er geen traditionele Breese markt op vrijdagvoormiddag. Deze regel blijft van kracht zolang de federale Corono-maatregelen gelden, dus minstens t.e.m. 5 april.

Lees verder

papierophaling gaat door op 25 maart

De huis-aan-huis ophalingen van Limburg.net gaan wel gewoon door. Zo ook de geplande ophaalronde voor papier en karton op woensdag 25 maart!

Lees verder

tips om jezelf en je naasten te beschermen

We delen graag deze tips voor het brede publiek die werden opgezet door de psychosociaal managers i.s.m. het Rode Kruis en de Vlaamse Overheid.

Lees verder

richtlijnen afvalinzameling in het kader van corona

In lijn met de huidige maatregelen van de Federale overheid past Limburg.net hun dienstverlening aan.

Lees verder

werken Meeuwerkiezel en Maaseikerbaan voor onbepaalde duur uitgesteld

De start van de aanleg van de vrijliggende fietspaden en de rioleringswerken op de N76 Meeuwerkiezel in Bree, tussen Gerkenberg en de grens met Wijshagen (Oudsbergen), en de werken aan de Maaseikerbaan/Breeërweg N721 tussen Opitter en Neeroeteren  Lees verder

oproep naar vrijwilligers voor onthaal voorpost luchtwegeninfecties

Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers die administratieve taken willen uitvoeren in de voorpost voor luchtwegeninfecties. Wij denken hierbij aan studenten geneeskunde, studenten verpleging, leerkrachten...

Lees verder

alle maatregelen rond het corona-virus 18/3

De Nationale Veiligheidsraad besloot woensdag 17 maart 2020 om de bestaande maatregelen te verstrengen. Deze beslissingen werden genomen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Lees verder

Fluvius neemt extra veiligheidsmaatregelen

Fluvius besliste, na overleg met de andere Belgische netbeheerders ORES, Resa en Sibelga, om verdere beperkende maatregelen te treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees verder

voorpost voor luchtwegproblemen en raadpleging artsen

De huisartsenkring start vanaf donderdag 19 maart een voorpost voor luchtwegproblemen op in de gebouwen van het vroegere Medisch Centrum Huisartsen, Stift 2 Bree.

Lees verder

oproep aan de ouders: hou je kinderen thuis!

De afgelopen dagen zagen we al dat ouders massaal de oproep om kinderen thuis te houden in deze tijden van corona-maatregelen opvolgden, waarvoor onze dank! Laat zien dat

Lees verder

speelpleinen voorlopig afgesloten

Om besmettingen met het coronavirus te vermijden, werd besloten om alle speelpleinen in onze stad voorlopig te sluiten t.e.m. 3 april, met kans op verlenging.

Lees verder

corona-virus en economie

Wij zijn ons er terdege van bewust dat deze beslissingen gevolgen zullen hebben voor de economie, en met name voor bepaalde sectoren.

Lees verder

alle maatregelen rond het corona-virus 13/3

De Nationale Veiligheidsraad verstrengde donderdagavond 12 maart de maatregelen m.b.t. het corona-virus om de verspreiding van de epidemie tegen te gaan. Lees verder

coronavirus – algemene informatie van BE-Alert

Er is beslist om de huidige maatregelen te versterken met aanvullende social distancing maatregelen die met hetzelfde doel de verspreiding van de epidemie moeten tegengaan.

Lees verder

versterkte maatregelen m.b.t. het corona-virus

De Nationale Veiligheidsraad versterkte donderdagavond 12 maart de huidige maatregelen m.b.t. het corona-virus. Wat betekent dit voor Bree? 

Lees verder

Breese Lichtstoet op 21/3 afgelast

De Limburgse burgemeesters namen samen de beslissing om alle carnavalsstoeten tot 31 maart af te lassen.

Lees verder

Heb je vragen over het Coronavirus?

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook Europa, met bekende gevallen in o.a. Italië, Frankrijk en Duitsland.

Lees verder

alle info over het coronavirus op één plek 14/2

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, begrijpen wij dat ook onze burgers zich vragen stellen over hun veiligheid. Lees verder