G-weldige belevingstocht

Op zondag 1 september 2019 vond een G-weldige belevingstocht plaats van ongeveer 3 km met startpunt aan het woon-zorgcentrum Gerkenberg en tussenstop bij het recreatieoord De Kempenheuvel. De tocht werd georganiseerd in het kader van ‘G-Sport Vlaanderen’ in samenwerking met de sportdienst van de stad Bree en het WZC Gerkenberg, gecoördineerd door Jindra Meyssen en Liesel Hermans, en ondersteund door talrijke vrijwilligers van beide organisaties.

Onder de noemer van G-sport werd er een parcours voorzien dat toegankelijk is zowel voor wandelaars als voor iedereen die zich op wielen verplaatst: rollators, rolstoelen, fietsen, steps, duofietsen, kinderwagens enz. Onderweg bestond de beleving uit animatie en opdrachtjes voor de kinderen. De deelnemers wandelden of fietsten door een gordijn van vlaggetjes en een haag van zeepbellen. Ze deden voelopdrachten en zochten een dier in de weerspiegeling van een grote landschapsspiegel. Bij de startplaats zorgden de Vlégenband en de Cox Brothers voor de nodige sfeer en ambiance. Voor de kinderen was er een ‘rad der fortuin’ en een blotevoetenmat ervaring.

In het cafetaria kon men terecht voor een stuk taart of een heerlijke spaghetti, vers gemaakt door de chef kok van het woonzorgcentrum.
Dat het een succes was, getuige de vele bezoekers en sympathisanten. We telden 235 betalende wandelaars en tal van kinderen. Er werden meer dan 250 spaghetti’s verkocht. De coördinator en enkele vrijwilligers noteerden die dag 25.000 stappen op hun stappenteller!

G-Sport Vlaanderen beloofde de opbrengst van het evenement te verdubbelen waardoor het doel; de aankoop van een duofiets voor de bewoners van het woonzorgcentrum Gerkenberg, bereikt lijkt!

#sportersbelevenmeer

social media