Herinrichting Tongerlo 2024

In Tongerlo vind je alles wat een landelijke dorpskern zo gezellig maakt: historische gebouwen en een gezellige sfeer in smalle straatjes. 
Maar ook de verbinding met water en uitgestrekte landelijk groen is kenmerkend. Landbouw, natuur, verenigingsleven, fietstoerisme en horeca: er is sinds lange tijd een ferme bedrijvigheid geweest in Tongerlo.

Werkzaamheden 

Het rioleringsstelsel van Tongerlo is aan vernieuwing toe. Dat is goed nieuws, want daarmee maken we het ganse dorp ondergronds klaar voor modern gebruikscomfort voor de komende  decennia. Tegelijk pakken we bovengronds de straatprofielen aan zodat ook deze tegemoet komen aan de noden van vandaag. 

Wat verandert er?

Het nieuwe, moderne wegdek moet zorgen voor voldoende plaats voor actief verkeer en verkeersveiligheid. Tegelijk moet er ruimte komen voor meer groen en kwalitatieve openbare verblijfsruimten in de dorpskern. 

Hoe zien de plannen eruit?

Inwoners die geïnteresseerd zijn in een gedetailleerde uitleg op maat zijn van harte welkom op het infomoment over deze herinrichting. Het projectteam licht graag de resultaten van de voorbereidende studie toe. 

We komen met deze info en de eerste ontwerpen naar Tongerlo op zaterdag 26 maart en mogen hiervoor dankbaar gebruik maken van de voormalige site van AVEVE Geerits-Mulders. Het verslag van deze namiddag lees je hieronder in de nieuwsupdate.

Timing

De timing ziet er voorlopig als volgt uit (onder voorbehoud):

  • Aanstellen van de aannemer: najaar 2023
  • Start werkzaamheden: voorjaar 2024
  • Doorlooptijd werkzaamheden: ca 1 jaar

Meer info

 

Nieuwsupdates

infomarkt herinrichting Tongerlo

Afgelopen zaterdag organiseerden we een infomarkt over de rioleringswerkzaamheden en herinrichting van Tongerlo, die

Lees verder