Inhoudelijke vragen over het coronavirus en de federale maatregelen?

Vragen over de werking onze stadsdiensten?

Onze gebouwen zijn gesloten maar je vindt onze dienstverlening ook online via de navigatieknoppen of via het e-loket. Onze medewerkers helpen je van thuis uit verder. De mailadressen per dienst vind je hier.

Je kan terecht op het centrale nummer 089 84 85 00, van maandag tot vrijdag tussen 8.30 u en 12.30 u. Mailen kan naar centralebalie@bree.be.

overzicht berichtgeving Corona

gezins- en budgetvriendelijke uitstappen (opvoedingswinkel Noord-Limburg)

Opvoedingswinkel Noord-Limburg werkte de afgelopen tijd aan een bundel  rond gezinsvriendelijke uitstappen, waarin ze allerlei ideeën verzamelden om uitstapjes te doen binnen onze regio Noord-Limburg. 

Lees verder

Welkom terug op onze (vertrouwde) vrijdagmarkt!

Onze vrijdagmarkt ging de afgelopen weken door in een aangepaste versie, dit om aan de toen opgelegde federale maatregelen te voldoen.

Lees verder

UPDATE 24 juni – Versoepeling maatregelen vanaf 1 juli

Vandaag kwam de nationale Veiligheidsraad opnieuw samen. Hierbij een overzicht van de nieuwe versoepelingen die ingevoerd worden vanaf woensdag 1 juli. LET OP: dit is de huidige stand van zaken en de informatie waarover we nu beschikken.

Lees verder

iedereen wint met zomeractie "Hart voor HoReCa"

Zo’n 9 weken lang worden elke maandag maar liefst 125 (!) weekwinnaars geloot die elk een waardebon van € 50 krijgen: enkel te besteden bij Breese HoReCazaken!  

Lees verder

CAW Limburg hervat face-to-face gesprekken

Vanaf 8 juni hervatte CAW Limburg face-to-face gesprekken, huisbezoeken, groepsactiviteiten en overleg op locatie waar het nodig is en met oog voor preventie en hygiënemaatregelen. 

Lees verder

Covid-19-toeslag als extra steun voor gezinnen

De Vlaamse regering besliste om een tijdelijke toeslag te voorzien voor de gezinnen die financieel zwaar getroffen zijn door de Coronacrisis. Lees verder

zwembad De Sprink opent vanaf 1 juli

Wegens Corona-maatregelen werd ons zwembad een hele periode gesloten. Omdat de federale maatregeling versoepelen, kunnen we de heropening nu volop voorbereiden. We kunnen jullie alvast vertellen dat De Sprink terug open gaat vanaf 1 juli!

Lees verder

Bib is aangepast terug open!

Goed nieuws! Deze week opende de bib met een beperkte dienstverlening en aangepaste openingsuren: 

Lees verder

één stoffen masker per inwoner

Vanaf maandag 15 juni start de verdeling van de stoffen mondmaskers die de federale overheid ter beschikking stelt aan de inwoners. Deze maskers maken deel uit van de versoepeling van de maatregelen. Je kan ze afhalen bij je apotheek.

Lees verder

UPDATE 7 juni – Verduidelijking versoepeling maatregelen

Eerder deze week kondigde de veiligheidsraad versoepelingen vanaf maandag 8 juni aan. We ontvingen bijkomende verduidelijking. Hier een overzicht. Let op: dit is de huidige stand van zaken en de informatie waarover we nu beschikken.

Lees verder

De Kleine Drempel kan jullie hulp gebruiken!

Wij ontvingen deze oproep van onze lokale Sint-Vincentius vereniging De Kleine Drempel, die jullie wellicht kennen van de tweewekelijkse voedselbedeling en andere hulp aan kwetsbaren gezinnen uit onze regio. Lees verder

Heropstart horeca vanaf 8 juni

Op 3 juni gaf de veiligheidsraad de verlossende update die nodig was voor onze horeca-zaken: vanaf maandag 8 juni wordt deze sector deels heropgestart onder voorwaarden. Lees verder

update federale maatregelen 3 juni

We gaan terug naar de nieuwe normaal maar preventie en voorzichtigheid blijven belangrijk ! Als de cijfers blijven dalen komen versoepelingen in groter tempo, als ze stijgen , kunnen maatregelen verstrengenLees verder

speelpleintjes open

De speeltuintjes zijn weer open! Goed nieuws voor onze Boneput, Itterdal, maar ook voor de kleinere speelplekjes in onze stad. Hier een korte samenvatting:

Lees verder

welkom terug op onze vrijdagmarkt: overzicht van kramen

In Bree hebben we in normale omstandigheden een uitgebreide vrijdagmarkt met een rijke traditie en ongeveer 100 vaste marktkramers. De enige manier om onze markt op een veilige manier te kunnen organiseren, is dus via een beurtrolsysteem.

Lees verder

start inschrijvingen zomeropvang: nieuwe aanpak

Dit weekend starten de inschrijvingen voor de stedelijke kinderopvang tijdens de zomermaanden. Er zijn enkele bijzonderheden o.w.v. de inperking van het Coronavirus. Lees verder

vrijwilligers gezocht voor pretriagepost

Wij kregen een berichtje vanuit de triagepost op het Stift dat er een dringende nood is aan nieuwe vrijwilligers. Lees verder

Centrumwerken starten op 4 augustus 2020

Goed nieuws! De wegenwerken in kader van vernieuwing van ons centrum kunnen grotendeels doorgaan zoals gepland. De fasering en planning van de make-over werd een ruime tijd op voorhand gepland en aanbesteed. Lees verder

bib opent op 8 juni

Goed nieuws! Vanaf 8 juni opent de bib met een beperkte dienstverlening en aangepaste openingsuren.

⌚️ maandag t/m donderdag: 15.30 u tot 18.30 u & zaterdag: 10.00 u tot 13.00 u.

Lees verder

update bedeling mondmaskers

Een laatste levering mondsmaskers en filters komt volgende week dinsdagmorgen 2/6 aan op het stadhuis. Lees verder

Team Holder de Bolder staat voor jullie klaar tijdens zomer 2020

Wij kijken alvast vooruit naar de zomervakantie, en willen laten weten dat de stedelijke kinderopvang net zoals andere jaren opvang voorziet in juli en augustus.

Lees verder

Slechthorend of doof in tijden van mondmaskers: wat nu?

Stilaan komen we allemaal uit ons kot, mét mondmaskers aan, om elkaar te beschermen. Iedereen is blij met de versoepeling van de coronamaatregelen, zo ook de slechthorende en dove mensen in Vlaanderen.  Meer dan 600.

Lees verder

update 17/5 - verduidelijking versoepeling vanaf 18 mei

Eerder deze week maakte de nationale Veiligheidsraad een nieuwe versoepeling bekend. Gisterenavond ontvingen we verdere verduidelijking. LET OP: dit is de huidige stand van zaken en de informatie waarover we nu beschikken. Lees verder

heropstart markt op 29 mei

Markt nieuws!

De vrijdagmarkt in Bree kan terug opgestart worden vanaf vrijdag 29 mei. Dit komend weeken met hemelvaart zal je dus nog geen marktkramen zien!

Lees verder

stadhuis en sociaal huis terug open op afspraak vanaf 18 mei

Een aantal weken bleven de deuren van het stadhuis en sociaal huis gesloten voor bezoek. Vanaf 18 mei kan je terug terecht bij onze centrale diensten, maar enkel op afspraak. Lees verder

containerpark vanaf 19/5 niet meer op afspraak

Op 7 april startten we met een afsprakensysteem op ons recyclagepark. Op deze manier probeerden we de toestroom van mensen wat te beperken om de veiligheid van zowel bezoekers als parkwachters te kunnen garanderen.

Lees verder

contactonderzoek toegelicht

Om te vermijden dat het coronavirus zich opnieuw snel verspreidt, start de Vlaamse overheid vanaf deze week met contactonderzoek. Wat houdt dat precies in?

Lees verder

winkel veilig en verantwoord

Vanaf vandaag openen de winkels terug hun deuren. Lees verder

wat verandert er op de bus vanaf 11 mei?

Al bijna één week leven we met licht versoepelde maatregelen. Een mooie stap vooruit met nu nog meer om naar uit te kijken.

Lees verder

op zoek naar een moederdagcadeautje?

Ben jij nog op zoek naar het geschikte moederdagcadeautje? Nu de meerderheid van de winkels nog steeds gesloten, is het niet altijd makkelijk om dat perfecte geschenkje te vinden.

Lees verder

update over de nieuwe maatregelen 6/5

De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag op nieuwe maatregelen aan op hun persconferentie. De cijfers gaan de goeie richting uit, dus de maatregelen werden een beetje versoepeld, maar we zijn er nog lang niet!

Lees verder

mondmaskers zijn onderweg naar jullie

Mondmaskers worden een belangrijk onderdeel van de exit-strategie. Het bedekken van de mond en neus wordt namelijk aanbevolen in de openbare ruimte en verplicht op het openbaar vervoer voor gebruikers van 12 j Lees verder

terug nachtvluchten vanaf 4 mei

Vanaf maandagavond 4 Mei 2020 zullen de 2e Wing in Florennes en de 10e Wing in Kleine-Brogel terug nachtvluchten uitvoeren.

Lees verder

minder buren-hinder

Denk aan je burenLees verder

16.145 x Dankjewel aan onze hulpverleners!

Die boodschap zie je deze week overal in onze stad verschijnen: grote spandoeken voor iedereen die de afgelopen weken is blijven werken om voor onze inwoners paraat te staan. 

Lees verder

start voorbereidende werken Meeuwerkiezel op 11 mei

Op maandag 11 mei starten de stad Bree, rioolbeheerder Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de voorbereidende werken voor de vernieuwing van de N76 Meeuwerkiezel.

Lees verder

update centrumwerken

Er wordt bekeken welke impact de Coronacrisis heeft op de timing van onze geplande centrumwerken. Lees verder

gratis mondmasker voor inwoners uit 9 Noord-Limburgse gemeenten

Op vrijdag 24 april besliste de Nationale Veiligheidsraad over de exitstrategie.

Lees verder

gemeenteraad en OCMW raad 4 mei via videoconferentie

gemeenteraad en OCMW-raad

Lees verder

schrapping evenementen mei en juni

Om de verspreiding van het virus maximaal te vermijden, zijn massamanifestaties verboden. Kermissen zijn sowieso niet toegelaten.

Lees verder

update 24 april m.b.t. de coronamaatregelen

Op vrijdag 24 april zat de nationale veiligheidsraad opnieuw samen om te beslissen over de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Ze stelden daarin hun exitstrategie voor.

Lees verder

maaltijden en voeding afhalen en laten leveren

Op zoek naar een kant-en-klare maaltijd? Voorlopig is uiteten gaan of een snack ter plaatse nuttigen verboden wegens de Corona-maatregelen.

Lees verder

Huiswerk, maar geen printer?

Huis van het Kind Bree helpt kinderen en jongeren (lager en secundair onderwijs) die in Bree wonen graag verder!

Lees verder

Heraanleg Maaseikerbaan N721 opnieuw van start

Na een periode van werfstilstand door de coronacrisis is aannemer Willemen sinds vorige week opnieuw aan de slag op de Maaseikerbaan.

Lees verder

papierophaling Tongerlo 2 mei geannuleerd

In Tongerlo haalt de KSA maandelijks het papier en karton aan huis op.

Lees verder

crisisvrijwilligers voor onze rusthuizen gezocht

Het personeel van Gerkenberg Welzijnscampus Vzw en Residentie Boneput heeft dringend ondersteuning nodig. Daarom werd er een aanvraag voor ondersteuning door vrijwilligers bij Rode Kruis-Vlaanderen ingediend.

Lees verder

huidige maatregelen verlengd t.e.m. 3 mei

Gisteren zat de nationale veiligheidsraad opnieuw samen om te beslissen over de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Lees verder

online cursus voor psychosociale hulpverlening aan zorgverleners

Hoe ga je om met stress en angst tijdens deze coronacrisis? Het rode kruis biedt een online cursus voor psychosociale hulpverlening aan zorgverleners.

Lees verder

Kind en Gezin zoekt vrijwilligers

Op 1 april heropende Kind en Gezin hun consultatiebureaus. In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen.

Lees verder

Bree: iedereen zorgt!

Wij blijven zoveel mogelijk binnen, en we hopen dat jullie hetzelfde doen! Maar voor mensen die vaak alleen zitten, kan dit een zeer eenzaam verhaal worden. Wij denken hierbij vooral aan één bepaalde doelgroep: senioren.

Lees verder

chat vanaf 8 april met de opvoedingslijn

De Opvoedingslijn brengt goed nieuws in de paasvakantie: ouders en opvoedingsverantwoordelijken kunnen vanaf morgen woensdag 8 april met hun vragen terecht via chat. Telkens op woensdag in de voormiddag van 10.00 u - 12.00 u en 's avonds van 19.00 Lees verder

Blijf lokaal shoppen...online of via telefoon!

Het eerste overzicht van lokale handelaars wiens webshop werd opgekrikt of uitgebreid om jullie ook vandaag nog van te dienst te zijn met hun producten! Lees verder

Bree Zorgt: wil je vrijwilliger worden of zoek je hulp?

Kom je zelf liever niet buiten en heb je hulp nodig? Wil je vrijwillig hulp bieden? Wij zetten het initiatief ‘Bree Zorgt’ op poten om tegemoet te komen aan vraag en aanbod.

Lees verder

iedereen kan levens redden: doe de check-check-check!

Afgelopen vrijdag werden de federale maatregelen verlengd tot 19 april, en mogelijk wordt dit 3 mei.

Lees verder

Kind en Gezin start vanaf 1 april opnieuw met vaccineren

Vanaf woensdag 1 april start Kind en Gezin opnieuw met vaccineren. Kinderen en ouders zullen op een veilige manier ontvangen worden in de consultatiebureaus. De tijdelijke opschorting van de fysieke dienstverlening gaf ruimte om de organisatie en Lees verder

JAC breidt chaturen uit voor jongeren tussen 12 en 25 jaar

JAC Limburg organiseert de hulpverlening anders naar aanleiding van de coronacrisis. Ze blijven bereikbaar voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Ze breiden de chaturen uit. Lees verder

jouw marktproducten op bestelling

Voorlopig is er geen traditionele Breese markt op vrijdagvoormiddag. Deze regel blijft van kracht zolang de federale Corono-maatregelen gelden, dus minstens t.e.m. 5 april.

Lees verder

papierophaling gaat door op 25 maart

De huis-aan-huis ophalingen van Limburg.net gaan wel gewoon door. Zo ook de geplande ophaalronde voor papier en karton op woensdag 25 maart!

Lees verder

tips om jezelf en je naasten te beschermen

We delen graag deze tips voor het brede publiek die werden opgezet door de psychosociaal managers i.s.m. het Rode Kruis en de Vlaamse Overheid.

Lees verder

richtlijnen afvalinzameling in het kader van corona

In lijn met de huidige maatregelen van de Federale overheid past Limburg.net hun dienstverlening aan.

Lees verder

werken Meeuwerkiezel en Maaseikerbaan voor onbepaalde duur uitgesteld

De start van de aanleg van de vrijliggende fietspaden en de rioleringswerken op de N76 Meeuwerkiezel in Bree, tussen Gerkenberg en de grens met Wijshagen (Oudsbergen), en de werken aan de Maaseikerbaan/Breeërweg N721 tussen Opitter en Neeroeteren  Lees verder

oproep naar vrijwilligers voor onthaal voorpost luchtwegeninfecties

Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers die administratieve taken willen uitvoeren in de voorpost voor luchtwegeninfecties. Wij denken hierbij aan studenten geneeskunde, studenten verpleging, leerkrachten...

Lees verder

alle maatregelen rond het corona-virus 18/3

De Nationale Veiligheidsraad besloot woensdag 17 maart 2020 om de bestaande maatregelen te verstrengen. Deze beslissingen werden genomen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Lees verder

Fluvius neemt extra veiligheidsmaatregelen

Fluvius besliste, na overleg met de andere Belgische netbeheerders ORES, Resa en Sibelga, om verdere beperkende maatregelen te treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees verder

voorpost voor luchtwegproblemen en raadpleging artsen

De huisartsenkring start vanaf donderdag 19 maart een voorpost voor luchtwegproblemen op in de gebouwen van het vroegere Medisch Centrum Huisartsen, Stift 2 Bree.

Lees verder

oproep aan de ouders: hou je kinderen thuis!

De afgelopen dagen zagen we al dat ouders massaal de oproep om kinderen thuis te houden in deze tijden van corona-maatregelen opvolgden, waarvoor onze dank! Laat zien dat

Lees verder

speelpleinen voorlopig afgesloten

Om besmettingen met het coronavirus te vermijden, werd besloten om alle speelpleinen in onze stad voorlopig te sluiten t.e.m. 3 april, met kans op verlenging.

Lees verder

corona-virus en economie

Wij zijn ons er terdege van bewust dat deze beslissingen gevolgen zullen hebben voor de economie, en met name voor bepaalde sectoren.

Lees verder

alle maatregelen rond het corona-virus 13/3

De Nationale Veiligheidsraad verstrengde donderdagavond 12 maart de maatregelen m.b.t. het corona-virus om de verspreiding van de epidemie tegen te gaan. Lees verder

coronavirus – algemene informatie van BE-Alert

Er is beslist om de huidige maatregelen te versterken met aanvullende social distancing maatregelen die met hetzelfde doel de verspreiding van de epidemie moeten tegengaan.

Lees verder

versterkte maatregelen m.b.t. het corona-virus

De Nationale Veiligheidsraad versterkte donderdagavond 12 maart de huidige maatregelen m.b.t. het corona-virus. Wat betekent dit voor Bree? 

Lees verder

Breese Lichtstoet op 21/3 afgelast

De Limburgse burgemeesters namen samen de beslissing om alle carnavalsstoeten tot 31 maart af te lassen.

Lees verder

Heb je vragen over het Coronavirus?

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook Europa, met bekende gevallen in o.a. Italië, Frankrijk en Duitsland.

Lees verder

alle info over het coronavirus op één plek 14/2

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, begrijpen wij dat ook onze burgers zich vragen stellen over hun veiligheid. Lees verder