Meeuwerkiezel volledig klaar tussen Gerkenberg en Hansweg

Net voor de jaarwisseling geven we jullie graag nog een stand van zaken over de herinrichting van de N76 Meeuwerkiezel tussen Gerkenberg en de grens met Wijshagen. In dit voor ons allen ongewone jaar verliepen ook de werkzaamheden niet steeds zoals gepland. Maar zowel de bouwheren als aannemer Hoogmartens zijn steeds hun uiterste best blijven doen.

En met resultaat, want 2020 ronden we af met een nagelnieuwe Meeuwerkiezel tussen de Gerkenberg en de Hansweg. Op dat stuk is de riolering vernieuwd en aan weerskanten een vrijliggend fietspad aangelegd. Ter hoogte van de Hansweg ligt er voortaan een veilige fietsoversteekplaats. Net voor Kerstmis zullen ook de inritten van de woningen er zijn afgewerkt.

bouwverlof tijdens eindejaarsperiode

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar liggen de werken tijdelijk stil en geniet iedereen van een welverdiende rustpauze. De aannemer zal op zijn laatste werkdag van 2020 de werfzone netjes opkuisen, alle materiaal stockeren, de werfsignalisatie controleren en alle ritten toegankelijk maken.

vooruitblik 2021

In de week van 4 januari hervatten de werkzaamheden op het laatste stuk van de Meeuwerkiezel. De aannemer zal er voornamelijk grondwerken uitvoeren met het oog op de nieuwe fietspaden. Het kruispunt met de Gerkenbergstraat wordt nog volledig vernieuwd en uitgebouwd met een middengeleider. Volgens de papieren planning én zonder onvoorziene omstandigheden zal in maart 2021 de Meeuwerkiezel volledig klaar zijn.

Voor de bewoners is het nog even tandenbijten. Vooral tijdens de aanleg van de fietspaden zal de hinder nog toenemen en de toegang met de wagen niet mogelijk zijn. De aannemer doet zijn best om die hinder in de tijd te beperken en informeert je nog over de bereikbaarheid.

blijf op de hoogte

Een uitgebreide projectomschrijving vind je op www.bree.be/fietspaden-meeuwerkiezel.

Heb je ondertussen nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van AWV op het nummer 011 433 855 (tijdens de kantooruren) of via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be