probeeractie De Lijn

De Lijn lanceert, net als de voorbije jaren, hun probeeractie voor het eerste jaar secundair. Ook in 2020 krijgen jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september.

Met een gerust hart op het openbaar vervoer 

Hiermee laten ze jongeren kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, hun jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en veilig. Reizigers vanaf 12 jaar dragen verplicht een mondmasker aan de haltes en in de voertuigen. Ze vragen om maximaal afstand te houden en reinigen hun voertuigen regelmatig. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig

Ook in Bree ontvangen ouders met kinderen geboren in 2008 een brief met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Als ze zich voor 18 augustus met het rijksregisternummer van hun kind registreren op delijn.be/probeeractie, ontvangen ze het probeerabonnement in augustus per post.

Kinderen die niet geboren zijn in 2008, maar ook starten in het eerste secundair, kunnen een aanvraag doen via een ander aanvraagformulier. Dit formulier is eveneens terug te vinden op delijn.be/probeeractie. Deze doelgroep wordt niet rechtstreeks door ons aangeschreven, maar u kan hen altijd informeren via uw eigen kanalen.

Heb je nog vragen?

Ouders kunnen terecht op delijn.be/probeeractie of het nummer 070 220 200 (0,30 euro/min).