vanaf 15/6 eenrichtingsverkeer van Den Tip tot aan het Itterplein

Vanaf maandag 15 juni is er op de Maaseikerbaan/Breeërweg uitsluitend eenrichtingsverkeer mogelijk vanaf het kruispunt met de Kinrooiersteenweg/Ophovenstraat (Den Tip) tot aan het Itterplein in Bree. Daarmee wordt het eenrichtingsverkeer over de volledige werfzone van kracht. Dit blijft zo tot de volledige rijweg tussen Neeroeteren en Opitter is afgewerkt, vermoedelijk in oktober.

Op dinsdag 16 juni start de aannemer met het opbreken van de bestaande rijweg aan de kant van Tubobel (oneven huisnummers). Tot aan het bouwverlof midden juli legt hij er de riolering aan. Na het bouwverlof, vanaf begin augustus, werkt hij aan de wegopbouw. Midden september zou de rijbaan aan deze kant klaar moeten zijn. Aansluitend starten de werken aan de overzijde.

Bewoners in de werfzone kunnen slechts beperkt en in functie van de werken met de auto tot aan de woning. Om niet ingesloten te geraken, parkeer je best buiten de werfzone. De aannemer doet zijn best om de hinder te beperken. Te voet blijft je woning steeds bereikbaar. 

Zijstraten zijde Ophoven die uitkomen in de werfzone lopen dood ter hoogte van de Breeërweg. Aan de kant van Neerhoven blijft verkeer richting de Breeërweg mogelijk, maar moet het verplicht wegrijden richting Bree.

Nachtwerk kruispunt Den Tip op 18 juni

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni wordt het kruispunt Den Tip volledig afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de omliggende gewestwegen. De werken zijn onderdeel van de heraanleg van de N721 Maaseikerbaan/Breeërweg tussen Opitter en Neeroeteren.

Het gaat om rioleringswerken waarbij de aannemer een sleuf moet trekken dwars over het kruispunt van de N721 Beeërweg/Diestersteenweg x N757 Kinrooiersteenweg/Ophovenstraat, beter bekend als het kruispunt Den Tip. De werken starten om 19 uur ’s avonds op donderdag 18 juni en duren tot 6 uur ’s morgens op vrijdag 19 juni. De aannemer werkt ’s nachts om de hinder te beperken.

Tijdens het nachtwerk zijn alle takken van het kruispunt volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer op de as Maaseik-Bree en Kinrooi-Dilsen volgt een omleiding rond de werfzone via de omliggende gewestwegen. Verkeer volgt daarbij de signalisatieborden langs de weg, die de weggebruiker ruim op voorhand attent maken op de gewijzigde verkeerssituatie.  

Vragen?

Contacteer de bereikbaarheidsadviseur van Agentschap Wegen en Verkeer, Frederik Bronckaerts, via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855.

Heraanleg Maaseikerbaan

De rioleringswerken op het kruispunt Den Tip kaderen in de heraanleg van de N721 Maaseikerbaan/Breeërweg tussen Opitter (Bree) en Neeroeteren (Maaseik). Het stadsbestuur van Maaseik, Bree en het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwen er de rijweg en leggen vrijliggende fietspaden aan voor meer verkeersveiligheid. Ondergronds komt een gescheiden rioleringsstelsel. Langs de werfzone op de N721 geldt er momenteel eenrichtingsverkeer richting Bree. De ambitie is om de werken oktober dit najaar af te ronden.