Auxilia vzw regio Limburg zoekt vrijwilligers!

Auxiliais een vrijwilligersorganisatie die kansarme kinderen, jongeren en volwassenen helpt bij hun studie. Het gaat om kinderen, jongeren en volwassenen die nergens anders terecht kunnen. De hulpverlening gebeurt door vrijwilligers die  elke week één of twee uurtjes vrijmaken om te helpen met het huiswerk, om bepaalde opdrachten nog eens in te oefenen of extra taalondersteuning te bieden. Bij leerlingen uit het secundair kan het gaan om extra ondersteuning van een specifiek vak (zoals Frans of wiskunde) of om algemene coaching bij het studeren.

Belangrijk en boeiend daarbij is de band en het vertrouwen die op die manier groeien: er is iemand op wie ze kunnen rekenen. Dat is zo belangrijk voor deze kinderen en jongeren die het gewoonlijk allemaal zelf moeten zien te rooien.

Iedereen heeft recht op onderwijs! Ja, maar de kansen in dat onderwijs zijn niet voor iedereen hetzelfde. Soms gaat het moeilijk op school of is er in de directe omgeving geen hulp bij het studeren. De vrijwilligers van Auxilia kunnen hier het verschil maken. Een uur per week kan ervoor zorgen dat iemand echte onderwijskansen krijgt, groeit en daardoor meer mogelijkheden voor de toekomst heeft.

Auxilia krijgt alsmaar meer vragen en daarom zijn ze dringend op zoek naar vrijwilligers. De beloning is gigantisch: veel voldoening én vooral het besef dat je het verschil maakt. Ervaring in het onderwijs is geen vereiste.

Heb je interesse, neem dan contact op met Marie-Louise Neyens: