dienst omgeving werkt op afspraak

Vlug even binnenspringen voor een vergunningsvraag of bouwinlichting? Dat kan vanaf juli enkel nog op vrijdagvoormiddag. Wat wél kan, is zelf een afspraak vastleggen en onmiddellijk de juiste informatie krijgen tijdens je bezoek! Voor een (ver)bouwdossier nemen onze omgevingsdeskundigen namelijk graag de tijd voor advies op maat.

Dienst Omgeving is een samensmelting van de oude diensten ruimtelijke ordening en leefmilieu. Je kan hier dus terecht voor zeer uiteenlopende zaken die met één van deze thema’s te maken hebben. De regelgeving in deze vakgebieden wordt steeds complexer, dus vragen -en antwoorden- vereisen vandaag ook meer opzoekwerk en studietijd. Daardoor is het soms moeilijk om mensen onmiddellijk verder te helpen aan het omgevingsloket.

Stel je vraag!

Stel je vraag dus even op voorhand en wij zorgen er achter de schermen voor dat die vraag bij de juiste persoon terecht komt. Snelheid en kwaliteit gaan hierbij hand in hand: je krijgt na onderzoek van je vraag een concreet antwoord, zonder aan te schuiven in een wachtrij of onnodig nog eens terug te komen. Met andere woorden, je wordt niet meer van het kastje naar de muur gestuurd.

Hoe maak ik een afspraak?

Via de toepassing www.bree.be/afspraak-omgeving word je aan de hand van enkele standaardvragen naar de juiste informatie doorverwezen. Indien blijkt dat je best een afspraak maakt, kan je dit aanvinken. Wij zorgen ervoor dat we alle nodige gegevens kunnen ontvangen via dit formulier. Je kan daarnaast ook telefonisch een afspraak vastleggen, of je springt even binnen bij de centrale balie van het stadhuis. Op vrijdagvoormiddag -tijdens de markt- is er een vast binnenloopmoment en kan je zonder afspraak je vraag voorleggen aan een medewerker van de dienst omgeving.