Hoe geraak je het vlotste in Neeroeteren of Ziekenhuis Maas en Kempen?

Zoals jullie weten wordt de Maaseikerbaan voorzien van fietspaden. Hoewel dit in de toekomst een uitstekende zaak is, zal het tijdelijk ook enkele ongemakken opleveren. Om jullie toch een beetje op weg te helpen vertellen we jullie graag hoe je nu het snelste van in Bree tot pakweg het Ziekenhuis Maas en Kempen geraakt.

De omleiding is namelijk het beste alternatief. Door Opitter centrum rijden is misschien korter op vlak van afstand maar je verliest er ook heel wat tijd door de werkzaamheden. Behoor je dus tot het doorgaand of zwaar vrachtverkeer (dat niet in de werfzone moet zijn), dan rij je best via Kinrooi. Hiervoor maak je gebruik van de ’t Hasseltkiezel.

Omdat dit waarschijnlijk lijkt als een enorme omleiding hebben we zelf even de verschillende alternatieven getimed. Als startpunt gebruiken we steeds de Markt in Bree, terwijl ons eindpunt Ziekenhuis Maas en Kempen is.

route

 

 

afstand

tijd

via Kinrooi

 

 

18,2 km

22 minuten

via Gruitrode/Neerglabbeek  21,2 km25 minuten
via Opitter centrum  17,1 km30 minuten

Doorgaand verkeer en (zwaar) vrachtverkeer tussen Bree en Maaseik dat niet in de werfzone moet zijn, volgt in beide richtingen een omleiding via de Kinrooiersteenweg/Neeroetersesteenweg (N757) en ’t Hasseltkiezel/Breeërsteenweg (N73). Dit is de aangewezen route om tijdens de werkzaamheden Ziekenhuis ZMK te bereiken.

Plaatselijk verkeer van Maaseik richting Bree/Opitter kan steeds in één richtingdoor de werfzone rijden. Plaatselijk verkeer van Bree/Opitter richting Maaseik volgt gedurende de volledige duur van de werken een omleiding via de Tongerlostraat, Keyartstraat, Solterweg en Vennendijk. Tijdens de werken in fase 2, vanaf het kruispunt met de Omselweg x Bolderweg tot aan de bocht aan het kanaal, blijft de aansluiting met de Bergstraat zo lang als mogelijk behouden. Op die manier blijven handelaars maximaal bereikbaar via de Caubergstraat en Bergstraat voor verkeer van Bree/Opitter.

Wil je meer weten over de wegenwerken?

Dat kan! Via onderstaande link verwijzen we je door naar de pagina waarop je de uitgebreide informatie terug kan vinden.

Indien je na het lezen van die pagina nog vragen hebt mag je ook altijd mailen naar frederik@bereikbaarheidsadviseur.be