Vergeet niet je tegoed huisvuilzakken af te halen!

Haal je tegoed huisvuilzakken af

In het begin van 2019 ontvangt je een aanslagbiljet voor het inzamelen en verwerken van afval van Limburg.net.Deze afvalbelasting bevat de kosten voor de inzameling en verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die je kan afhalen aan de centrale balie van het stadhuis of in een van de verschillende afhaalpunten. Het aantal zakken waar je recht op hebt hangt af van je gezinstoestand op 1 januari 2019.

Aangerekend tegoed o.b.v. gezinstoestand 1 januari 2019

  • 1 persoon: 2 rollen van 22 liter
  • 2 personen: 2 rollen van 44 liter
  • 3 personen: 2 rollen van 44 liter en 1 rol van 22 liter
  • 4 personen of meer: 3 rollen van 44 liter

Vanaf 11 februari kan je de huisvuilzakken afhalen aan de centrale balie van het stadhuis. Breng daarvoor je identiteitskaart mee.

mijn.limburg.net
Op mijn.limburg.net kan je alle informatie over je huishoudelijk afval van dichtbij opvolgen. Bij je eerste bezoek op mijn.limburg.net registreer je je met je elektronische identiteitskaart (eID). Daarna ontvangt je een paswoord en heb je je eID-lezer niet meer nodig. Heb je geen kaartlezer ter beschikking? Kom je dan laten registreren bij de centrale balie in het stadhuis.

huisvuilzakken kopen
Heb je niet genoeg huisvuilzakken? Dan kan je er bijkopen. Je kan aan de centrale balie ook blauwe pdm-zakken kopen, die niet vervat zitten in de afvalbelasting.

  • Grote bordeaux huisvuilzakken van 44 liter: € 12,50/rol van 10 zakken
  • Kleine bordeaux huisvuilzakken van 22 liter: € 6,25/rol van 10 zakken
  • Grote blauwe pmd-zakken van 60 liter: € 3/rol van 20 zakken

huisvuilzakken ruilen voor ander formaat
Heb je liever grote zakken in plaats van kleine of omgekeerd? Ruilen is mogelijk als je de volgende regels respecteert: 1 rol grote zakken (44 liter) = 2 rollen kleine zakken (22 liter).