welkom op de Sinterklaasmarkt

“Dag Sinterklaasje! Da-ag, da-ag Zwarte Piet!” Dat zongen honderden kinderen op zaterdag 9 november op de kade aan het kanaal. Blije gezichtjes, spanning, reikhalzend uitkijkend en misschien ook een beetje bang. Na even wachten kwam de boot met de Sint en zijn Pieten aan! En de Sint beloofde meteen dat hij ook op de Sinterklaasmarkt aanwezig zal zijn. We kijken er nu al naar uit!

Op donderdag 5 december gonst Bree van bedrijvigheid, gezelligheid en drukte. Dan vindt de jaarlijkse Sinterklaasmarkt plaats. Van 8.00 u tot 18.00 u kan je komen genieten van een uitzonderlijke sfeer. Je kan je laten verleiden door het unieke aanbod van onze marktkramers en verenigingen, of je kan nog snel wat Sinterklaas- en eindejaarsinkopen doen. Aanbod genoeg!

“Sinterklaasmarkt in Bree? Daar doe ik als marktkramer al heel veel jaren aan mee. Ik kijk er elk jaar weer naar uit,” zegt Rudi Emmers. “We brengen dan wat extra “marchandise” mee: wie nog een leuke pyjama cadeau wil doen, kom maar eens kijken. Keuze genoeg. Of ben je nog op zoek naar een mooi tafellaken voor de feesttafel? Kerstversiering misschien? Of die heerlijk spekken? Mandarijntjes? Worstenboordjes? Bij mijn collega’s worden jullie zeer zeker geholpen!”

Tussen de meer dan 200 marktkramers en Breese handelaars zijn ook tal van Breese verenigingen elk jaar present. Sommige verkopen leuke spullen of eigen gebakken wafels om de verenigingskas wat aan te dikken. Andere zetten zich dan weer in voor een goed doel. En… sssst… niet verder vertellen, maar hier en daar kan je een gratis koffietje, soepje of jenevertje versieren.

Wil je de Sint nog even een bezoekje brengen voor hij aan zijn drukke nachtelijke ronde begint en daarna weer naar Spanje vertrekt? Dat kan. De Sint verwelkomt alle kinderen op het Vrijthof (volg de rode loper) van 14.00 u tot 18.00 u.

Van harte welkom op de Sinterklaasmarkt in Bree op donderdag 5 december!