OPGELET!

Omwille van recente ontwikkelingen m.b.t. het COVID-19 virus zullen de collega’s van de dienst omgeving zoveel mogelijk thuis werken. Om die reden willen we jullie vragen ons online te contacteren. Je kan ons bereiken via het webformulier of via mail: omgevingsloket@bree.be

Bedankt voor jullie begrip!

Word dit voorjaar kippenspecialist

Kippen verwerken onze etensrestjes en groenafval, tot 50 kg per jaar per kip. Kippen in huis -of beter: in de tuin- halen als afvalverwerker is een goed idee. Voor je kippen in huis haalt, laat je je best goed informeren. Wij hebben sinds dit jaar een kippencursus voor jullie in de aanbieding. Een quoi? Een kippencursus!

Onze lesgever geeft je graag uitleg over kippenhokken- en rennen, kippenrassen, ziekten, de pikorde en voeding. Je krijgt heel wat tips&tricks om je kippen gezond en blij te houden. Ook behandelen we vragen zoals ‘hoe hou je best vossen en marters op afstand?’

De kippencursussen kaderen in de kippenactie van Centrum Duurzaam Groen en Limburg.net. Wie deelneemt krijgt een aankoopbon van € 9 om kippen te kopen bij de deelnemende tuincentra, en een gratis brochure van 55 bladzijden over het houden van kippen. Bovendien maakt elke deelnemer kans op een volledig uitgeruste en veilige kippenren.

De vorming is gratis en duurt ongeveer 2 uren. In Bree zal deze plaatsvinden op donderdag 23 mei om 19.30 u in het stadhuis. Je mag je inschrijving doorgeven via milieu@bree.be. Ze vragen je naam, adres en het aantal personen dat je wenst in te schrijven.