Week van de handhaving

Naar het recyclagepark? Vergeet je aanhangwagen niet af te dekken!

Van 4 tot 10 oktober is het weer de 'Week van de handhaving'. Tijdens die week zetten alle handhavers extra in op acties tegen sluikstort en zwerfvuil. het opruimen daarvan kost handenvol geld, dat veel nuttiger kan besteed worden. Ook de impact op het milieu is niet te onderschatten. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in afval, of koeien die blikjes opeten.

Alle zwerfvuil en sluikstort is bovendien verloren voor recyclage.

Hoog tijd voor actie dus! Gelukkig geraken we samen al een heel eind. Ben je onderweg en er geen vuilnisbak in de buurt? Gooi je afval thuis in de vuilbak. Naar het recyclagepark met de aanhangwagen? Dek deze goed af zodat er onderweg niets kan wegwaaien. Is de glasbol vol? Laat het glas dan niet langs de bol staan maar breng het naar een andere bol of neem het terug mee naar huis.

Zwerfvuil vermijden is natuurlijk altijd de eerste doelstelling, maar het helemaal uitsluiten blijft jammer genoeg een utopie. Daarom zijn wij vanuit de stad Bree altijd op zoek naar geëngageerde zwerfvuilopruimers, je kan je hiervoor altijd bij ons aanmelden en dan bezorgen wij je het juiste materiaal. Aanmelden kan via milieu@bree.be.

De 'Week van de handhaving' is een initiatief van OVAM, Fost Plus en VVSG.