stadhuis

Het stadhuis van Bree is een voormalig Augustijnenklooster uit 1659. In de jaren '90 werd het volledig gerenoveerd met oog voor zowel het historisch karakter van het gebouw als voor moderne invullingen. Sinds 2004 werden de stadsdiensten hier ondergebracht. Eén van de meest opvallende ruimtes is de raadzaal op de tweede verdieping onder het dak. De reconstructie van de zolder (Hollandse kap), geeft een indrukwekkend beeld van de inventiviteit van de bouwmeester en de schrijnwerkers. De zaal werd benoemd tot “Kim Clijsterszaal” als eerbetoon voor deze Breese topsportvrouw! Daarnaast spreken ook de kapel en overdekte patio van het stadhuis tot de verbeelding.

De inspiratie voor het tuinontwerp komt van Franse renaissancetuinen met hun strakke symmetrie. Centraal in de tuin staat een beeld van kunstenaar Roland Rens. Twee echte Breese keikoppen worden van elkaar gehouden door de Breese voet, een middeleeuwse maateenheid van 10 duim, een halve el ofwel 28,5 cm.

Tijdens de openingsuren van de centrale balie van het stadhuis kan je het gebouw bezoeken op eigen initiatief. Daarnaast is er de mogelijkheid om rondgeleid te worden tijdens een begeleid bezoek met onze stadsgids. Combineerd deze rondleiding eventueel met de stadswandeling voor een complete Bree-ervaring.

tijdsduur

1u30

prijs

gratis

aantal

max. 25 personen per gids

Boek via Toerisme Bree