Inwoners van Bree kunnen vanaf deze zomer met elkaar in contact staan via het buurtplatform Hoplr. Hoplr is een online, besloten netwerk waarop buren berichten kunnen plaatsen en lezen die te maken hebben met het buurtleven. Op die manier kan je je buren nog wat beter leren kennen, spullen lenen of uitwisselen die je anders misschien zou moeten kopen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en buurtactiviteiten, en nog veel meer.

Hoplr in het kort

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Ook het lokaal bestuur zal vanaf eind juli berichten kunnen plaatsen, maar heeft verder geen inkijk in de buurten. Die ‘externe’ berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen enzovoort. Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven. De meerwaarde van Hoplr is dat een moderne online app ingezet wordt om het ‘echte’ leven en persoonlijke contact offline te stimuleren.

5 netwerken in Bree

In totaal worden er in Bree 5 verschillende buurtnetwerken opgericht. Hiermee speelt Hoplr in op de bestaande samenhang die er al bestaat omdat we naast het centrum, van de deelkernen een buurtgroep maken. Hoplr wordt in andere steden al in meer dan 1.000 buurten gebruikt, goed voor meer dan 200.000 Hoplr-buren. De sleutel tot het succes? De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij. De exclusiviteit voor buren die met mekaar over hetzelfde doel praten -de noden en wensen van hun directe omgeving- is ook een grote troef en zorgt voor veel positieve inbreng.

Hoe schrijf je je in op Hoplr?

Ga naar www.hoplr.com of download de mobiele app, en registreer je. Hoplr zal je vragen je adres op te geven. Dit is om je Hoplr-buurt exclusief te kunnen aanbieden aan je buren. Elke inwoner krijgt begin juli een persoonlijke uitnodiging voor het netwerk van zijn of haar buurt in de brievenbus. Heb je hierbij nog vragen? Mail dan naar support@hoplr.com.