academie

Academie Bree maakt, samen met de gemeente Kinrooi, deel uit van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. We behoren tot het officieel gesubsidieerd kunstonderwijs. Een van de grote voordelen is dat de leerkrachten betaald worden door de Vlaamse gemeenschap en dat je als ouder enkel nog het jaarlijks inschrijvingsgeld moet betalen. Dit jaar bedraagt het inschrijfgeld € 83. Een ander voordeel is dat de lessen enkel gegeven worden door professioneel opgeleide leerkrachten en de Vlaamse overheid garant staat voor kwalitatief kunstonderwijs. In Bree bieden we de richtingen woordkunst en drama, beeldende en audiovisuele kunsten, muziek en de mini-academie aan.
De lessen starten de eerste week van september en lopen tot eind juni. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Het secretariaat van de academie valt onder de bevoegdheid van de cultuurdienst - Kloosterstraat 13 te Bree -  waar je terecht kan voor informatie. 

Inschrijven voor de academie kan vanaf 1 juni 2020 en gebeurt volledig online. Je hoeft niet naar het ontmoetingscentrum te komen. Klik voor meer informatie op de link onderaan op deze pagina.

Dit jaar kan de jaarlijkse opendeurdag niet plaatsvinden. Corona besliste hier helaas anders over. De leerkrachten hebben echter niet stil gezeten en gezocht naar een mooi alternatief namelijk de digitale opendeur. Bekijk alle filmpjes online via www.academiemaaseik.be/opendeur. Of klik op de onderstaande link van de Stedelijke Academie voor Kunsten (Maaseik).  Veel kijkplezier!!!