academie

Academie Bree maakt, samen met de gemeente Kinrooi, deel uit van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. We behoren tot het officieel gesubsidieerd kunstonderwijs. Een van de grote voordelen is dat de leerkrachten betaald worden door de Vlaamse gemeenschap en dat je als ouder enkel nog het jaarlijks inschrijvingsgeld moet betalen. Voor het schooljaar 2021-2022 bedraagt het inschrijvingsgeld € 84. Een ander voordeel is dat de lessen enkel gegeven worden door professioneel opgeleide leerkrachten en de Vlaamse overheid garant staat voor kwalitatief kunstonderwijs. In Bree bieden we de richtingen woordkunst en drama, beeldende en audiovisuele kunsten, muziek en de mini-academie aan.
De lessen starten de eerste week van september en lopen tot eind juni. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Alle lessen worden gegeven in het Pensionaat achter het ontmoetingscentrum. Ingang is via de Grauwe Torenwal. In Opitter worden ook lessen Beeldende Kunst aangeboden. Deze vinden plaats in de lagere school De Wissel. 

Het secretariaat van de academie valt onder de bevoegdheid van de cultuurdienst - Kloosterstraat 13 te Bree -  waar je terecht kan voor informatie. 

Vanaf 1 juni 2022 start de inschrijving voor het schooljaar 2022-2023. Dit gebeurt volledig online. Klik voor meer informatie over de inschrijfprocedure op de link onderaan op deze pagina. HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK IN TE SCHRIJVEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2021-2022