academie

Academie Bree maakt, samen met de gemeente Kinrooi, deel uit van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. We behoren tot het officieel gesubsidieerd kunstonderwijs. Eén van de grote voordelen is dat de leerkrachten betaald worden door de Vlaamse gemeenschap en dat je als ouder enkel nog het jaarlijks inschrijvingsgeld moet betalen. Dit jaar bedraagt het inschrijfgeld € 83. Een ander voordeel is dat de lessen enkel gegeven worden door professioneel opgeleide leerkrachten en de Vlaamse overheid garant staat voor kwalitatief kunstonderwijs. In Bree bieden we de richtingen woordkunst en drama, beeldende en audiovisuele kunsten, muziek en de mini-academie aan.
De lessen starten de eerste week van september en lopen tot eind juni. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Het secretariaat van de academie valt onder de bevoegheid van de cultuurdienst - Kloosterstraat 13 te Bree -  waar je terecht kan voor informatie en inschrijvingen.

Inschrijven voor de academie kan vanaf 1 juni 08.00 u en gebeurt volledig online. Je hoeft niet naar het ontmoetingscentrum te komen. Klik voor meer informatie op de link onderaan op deze pagina.