Zet jezelf eens in de bloemen! Letterlijk! Want dat is het leuke effect van een geveltuin. Je trakteert jezelf niet alleen op plantjes, maar ook op geuren en vrolijk getjilp. Groen aan je gevel brengt dat opgewekt lentegevoel met zich mee. Wat wil je nog meer bij thuiskomst?

Geveltuintjes doen bovendien ook wat met je straat. Ze zorgen voor een kleurrijk geheel en leveren stof om over te praten met je buren. Je gevel straalt? Je straat straalt! Begin er deze lente aan en daag je buren uit om mee te doen.

We helpen je graag op weg met do’s en don’ts. Een geveltuin mag natuurlijk niet hinderlijk zijn voor voetgangers of andere weggebruikers. Sommige planten en plekken zijn beter geschikt dan andere. Lees er alles over op onze website of vraag naar de folder.

We hebben nog meer in petto om je te overtuigen. Onze staddiensten leveren éénmalig en in overleg met jou plantgrond, planten en een klimrek, nadat je een aanvraag indient bij de dienst omgeving. Jij, als eigenaar van de gevel, doet het dagelijks onderhoud van je creatie. Voor de aanleg van de groengevel los van de grond wordt een subsidie voorzien van 10% van de aanleg met een maximum € 500 incl. btw. De uitbetaling gebeurt na het voorleggen van de factuur. Ook geveltuinen buiten het centrum van Bree komen voor deze subsidie in aanmerking.