markten

wekelijkse vrijdagmarkt

wekelijkse vrijdagmarkt

markt

Kom de sfeer opsnuiven op onze uitgebreide wekelijkse markt op vrijdag van 8.00 u - 12.00 u. Je kan inkopen doen bij meer dan 120 marktkramers die verse- en kwaliteitsvolle producten aanbieden. De kramen staan in het centrum op de Grauwe Torenwal, Hoogstraat, Kloosterpoort, Ter Rivierenwal, Nieuwstadstraat, Markt  en Vrijthof. Achteraf kan je gepakt en gezakt terecht bij de plaatselijke horeca om gezellig te keuvelen bij een tasje koffie.

Onze stad kent een rijke traditie als handeldrijvend centrum. Uit het register der accijnsen (taksen op koopwaren) van 1437 kunnen we opmaken dat er handel gedreven werd in wijn, bier, vee (paarden, koeien, varkens, schapen), vlees, vis lijnwaad, wol, lijnzaad, granen, gelooid leer, kaas, zeep, schoenen, pelswerk en gebakken aardewerk. 

Handige tip: op vrijdagvoormidag reis je gratis met de bus van de gratis parking van Bree Busstation naar het centrum van Bree. De actie is geldig voor een reis tussen de halte Bree – Busstation en de haltes: Malta, Nieuwstadpoort, Stift, Gerdingerpoort en Oppiterpoort. Je kunt gebruikmaken van lijnen 8,16 en 302. Vraag jouw gratis biljet bij het opstappen aan de chauffeur.  

jaarlijkse sinterklaasmarkt op 5 december

jaarlijkse sinterklaasmarkt op 5 december

markt

Deze traditionele jaarmarkt gaat elk jaar door op 5 december, de vooravond van Sinterklaas. Naast leuke winterspullen, textiel en verwennerijen, vind je een uitgebreid gamma aan fruit en snoepgoed. Ook de plaatselijke verenigingen zijn aanwezig. De Sint maakt elk jaar zijn opwachting op de markt om de laatse wensenlijstjes in ontvangst te nemen. 

jaarlijkse vlooi- en boekenmarkt op paasmaandag

jaarlijkse vlooi- en boekenmarkt op paasmaandag

markt

Ieder jaar wordt de vlooien- boeken- en hobbymarkt druk bezocht. Deze markt bestaat- zoals de naam het al zegt- uit een boekenmarkt en een vlooienmarkt waar je verschillende tweedehands spullen kop de kop kan tikken. Verder zijn er ook verschillende standhouders met zelfgemaakte spulletjes. Deze markt gaat steeds door op paasmaandag.