aangepast aanbod pastorale eenheid Emmaüs

We ontvingen dit bericht van onze federatie om jullie in te lichten over de huidige stand van zaken omtrent misviering tijdens lockdown 2

Wat is tijdelijk niet mogelijk?

Er zullen in de pastorale eenheid Emmaüs geen publieke eucharistievieringen meer doorgaan in de verschillende parochiekerken. Deze maatregel geldt zowel voor de weekvieringen als  tijdens het weekend. 

Daarnaast kunnen ook geen doopvieringen georganiseerd worden.

Wat gaat wel nog door?

Elke zondag zal er om 11.00 u een mooie verzorgde eucharistie via streaming te volgen zijn. We blijven inzetten op mooie vieringen, er zal ook muziek zijn en de lector van dienst kan zijn taak ook opnemen.  De viering is te volgen via de facebookpagina van de pastorale eenheid Emmaüs. Ook is er nog steeds de mogelijkheid om de eucharistievieringen te volgen via radio en televisie op zondag.

Ook uitvaarten worden nog steeds toegestaan met daarbij de aanwezigheid van 15 gasten. Kinderen van minder dan 12 jaar tellen hierbij niet mee als ook de voorganger, de lector, de koster en de organist. Ook de medewerkers bij de begrafenisondernemer moeten niet meegeteld worden.

Voor huwelijken zijn enkel de voorganger, het huwend koppel en de getuigen welkom dus maximum 5 personen.