bestratingswerken Vaesstraat en voorbereidende werken Augustijnerstraat-Meinestraat

De bestratingswerken in de Vaesstraat naderen de laatste fase. Voertuigen zijn er al toegelaten mits enige voorzichtigheid.  Het zand op de klinkers zal geleidelijk aan tussen de klinkers verdwijnen waardoor ze niet meer kunnen verplaatsen.  Door het vochtige weer blijft het zand nu nog grotendeels op de klinkers liggen en blijkt (in)borstelen moeilijk.

Hoe zien de komende weken eruit?

Week 42: 12 - 16 oktober

  • De werken voor het plaatsen van de huis- en kolkaansluitingen in de Meinestraat worden verdergezet (reden: veel meer aansluitingen dan oorspronkelijk voorzien), maar ook de funderingswerken zijn gestart.

Week 43: 19 - 23 oktober

  • De onderaannemer start met de bestratingswerken in de Meinestraat vanaf het Kruispunt Hoogstraat (Wibra).

Verplaatsen van een hoofdwaterleiding

Op woensdag 28 en donderdag 29 oktober zullen de voorbereidende werken voor het verplaatsen van een hoofdwaterleiding onder het kruispunt van de Augustijnerstraat-Merisstraat-Meinestraat uitgevoerd worden. Gelijktijdig met deze werken voert men werken uit aan de waterleiding.

Op maandag 2 november zal men overkoppelen. Tijdens deze werken zal het stadscentrum vanaf het kruispunt Nieuwstadstraat-Gerdingerstraat-Markt in de richting van het oosten van het centrum (richting Bpost), binnen de kleine ring, zonder drinkwater zitten.  De Watergroep zal alle bewoners/handelaars verwittigen per brief. Indien alles vlot verloopt(!) zou het op een halve werkdag kunnen lukken.

Dit betekent dat er vanaf woensdag 28 oktober t/m donderdag 5 november géén verkeer via de Augustijnerstraat naar het centrum of vanuit de Merisstraat mogelijk is. Voetgangers naar het centrum zullen omgeleid worden via de tuin van het stadhuis.