Bree: iedereen zorgt!

Wij blijven zoveel mogelijk binnen, en we hopen dat jullie hetzelfde doen! Maar voor mensen die vaak alleen zitten, kan dit een zeer eenzaam verhaal worden. Wij denken hierbij vooral aan één bepaalde doelgroep: senioren. Daarom willen we vanuit het project Bree Zorgt ervoor zorgen dat niemand alleen achter blijft.

Wij organiseren vanuit Stad Bree de komende dagen een aantal belrondes met vrijwilligers en eigen medewerkers. Wij checken even hoe het met je gaat en of je ergens hulp bij nodig hebt. Indien dit zo is, koppelen wij je hulpvraag terug naar de juiste instanties.

Ben je lid van een seniorenvereniging? Dan word je gecontacteerd door de bestuursleden van je eigen vereniging. Deze clubs hebben al een zicht op wie extra aandacht nodig heeft.

Wij willen ook al onze inwoners aanmoedigen om eens rond te kijken in je eigen omgeving. Denk je dat iemand hulp nodig heeft? Aarzel dan niet om je goed hart te laten zien en met die persoon contact op te nemen. Je kan dit veilig doen door bijvoorbeeld even aan te bellen en vanop ruime, veilige afstand een babbeltje te slaan. Of een praatje over de heg, een telefoontje, een briefje in de bus… Draag zorg voor jezelf en voor de anderen. Op die manier kunnen we voorkomen dat mensen te lang alleen zitten.

Meer vragen over Bree Zorgt? Je kan ons bereiken via 089 84 85 86 of breezorgt@bree.be, zowel om hulp te bieden als om hulp te vragen.

Laat ons samen de strijd aangaan tegen corona!