download Coronalert in de app store

Vanaf vandaag kan je in de app stores Coronalert downloaden, een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft, ook als je diegene niet persoonlijk kent. Coronalert draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing.

Hoe werkt Coronalert?

Was je in contact met een besmet persoon? Zat je bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten? 

De app kan:

  • je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen.Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller je voorzorgen nemen om anderen te beschermen als je positief test. Laat de code van je app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf je testcode in.

Hoe gebruik je Coronalert?

  1. Download de app via je gebruikelijke app store.
  2. Installeer de app en geef je toestemming om Bluetooth te gebruiken. Bekijk hier hoe je de app installeert.
  3. Check regelmatig je meldingen; zo bescherm je jezelf en de anderen.

Instructiefilmpje coronalert