Eindmeet in zicht voor nieuwe Meeuwerkiezel

Eindmeet in zicht

De eindmeet van de vernieuwing van de Meeuwerkiezel tussen de grens met Oudsbergen en de kerk van de Gerkenberg komt stilaan in zicht. Afgelopen week werd het laatste stuk fietspad aangelegd tussen de Hoolstraat en de Hansweg in de richting van Bree. Daarmee zijn de werken aan de fietspaden achter de rug. Vanaf nu kan de aannemer de inritten van de aangelanden afwerken.

Laatste loodjes aan kruispunt Gerkenbergstraat en Hoolstraat

De maand mei staat vervolgens volledig in het teken van de heraanleg van het kruispunt met de Gerkenbergstraat en de Hoolstraat. Dat kruispunt bleef zo lang mogelijk open om de ontsluiting van de achterliggende woonwijk te garanderen. De komende weken zal de aannemer nu ook het kruispunt zelf moeten aanpakken. Er komt een middengeleider zodat fietsers er in twee tijden de rijweg kunnen oversteken. Het ontwerp is vergelijkbaar met dat aan de Hansweg. Ook komen er aan weerskanten nieuwe bushaltes met een uitwijkhaven waarbij de bussen van De Lijn langs de rijweg halteren. Het kruispunt krijgt een nieuwe laag asfalt.

Tijdens de vernieuwing van het kruispunt zullen de Gerkenbergstraat en de Hoolstraat afsloten zijn ter hoogte van de Meeuwerkiezel. Wegrijden richting Bree via het kruispunt zal er tot eind mei amper mogelijk zijn. De achterliggende woonwijken blijven bereikbaar via de Peerderbaan.

Eind mei (OV) terug naar verkeer in beide richtingen

Verlopen die laatste werkzaamheden volgens planning, dan zal de vernieuwing van de Meeuwerkiezel eind mei klaar zijn. Verkeer tussen Bree en Meeuwen zal dan opnieuw in beide richtingen over de Meeuwerkiezel kunnen rijden. We houden je alvast op de hoogte!

 

Meer info

Heb je  nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van AWV op het nummer 011 433 855 (tijdens de kantooruren) of via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be