fundraising campagne ‘iksteunmijngoededoel.be’ gestart voor goede doelen en verenigingen

Het nieuwe digitaal fundraising platform moet voor broodnodige donaties en acties zorgen door burgers en goed doelen met elkaar te verbinden. Ik Steun Mijn Goede Doel is een gezamenlijk verbindend initiatief van meer dan 100 verenigingen en goede doelen.

5 na 12 in plaats van 5 voor 12

Verminderde subsidies, broodnodige inzamelcampagnes die donaties stopzetten of de impact van de coronacrisis. Dit zijn nog maar enkele factoren waardoor tegenwoordig goede doelen en organisaties een bewogen tijd meemaken, waaronder ook in onze stad.

Door een inkomstenverlies van gemiddeld 30%, met uitschieters tot 80%, is het één van de zwaarst getroffen sectoren en is het voortbestaan van vele verenigingen en goede doelen bedreigd. Met ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’ luidden Give a Day en meer dan 100 al deelnemende organisaties aan de alarmbel.

Ze gaan via een nationale en overkoepelende campagne samen op zoek naar inkomsten en acties. Ze lanceerden samen het digitaal fundraising platform genaamd: iksteunmijngoededoel.be waarop elke organisatie zich gratis kan registreren en een eigen deelplatform kan maken om donaties en inzamelacties te verzamelen.

Samen in actie

Burgers kunnen via het het platform gemakkelijk zoeken naar goede doelen die zij op verschillende manieren willen steunen. Er bestaan namelijk verschillende manieren om je als burger in te zetten. 

Zo kun je direct aan een goed doel dat nauw aan je hart ligt doneren, elke euro gaat rechtstreeks naar het goede doel dat je kiest. Indien je liever je handen uit je mouwen steekt, kan je een inzamelactie organiseren en indienen bij de door jouw gekozen organisatie. Wil je liever op een consistente basis aan de slag? Dan kun je je ook als vrijwilliger aanmelden via het vrijwilligersplatform van giveaday.be. 

Voor organisaties

Het platform biedt één overzichtelijk donatie- en burgeractie platform met een toegewijd deelplatform per goed doel. Dankzij het platform kan je als vereniging op 5 minuten tijd eenvoudig een eigen platform aanmaken om zo donaties en inzamelacties te kunnen verzamelen.

Zo kunnen burgers, scholen, bedrijven geld doneren aan jullie organisatie. Burgers kunnen niet alleen doneren, maar ook een fundraising actie indienen (die jullie zelf kunnen goedkeuren). Jullie kunnen ook zelf de inschrijvingen van fundraisers en burginitiatieven beheren. 

Kostprijs? Het platform is geheel gratis te gebruiken en elke euro gaat rechtstreeks naar jullie organisatie.