Groen voorbeeld Don Bosco Gerdingen!

Groen voorbeeld Don Bosco Gerdingen!

In oktober ontving deze vooruitstrevende basisschool de 6e ‘Green Flag’ uit handen van niemand minder dan minister Zuhal Demir. Gerdingen behoort hiermee tot de top van Vlaanderen op het gebied van milieubewuste leer-en leefomgeving. Niet mis in 2020 wanneer het thema klimaat hoog op de beleidsagenda’s staat!

Uit het juryverslag kwam naar voren dat er in deze Don Bosco-school een zeer sterk draagvlak aanwezig is voor leerlingenparticipatie. De school bouwt immers al jarenlang een sterk netwerk uit van enthousiastelingen die zich actief inzetten voor de MOS-werking.

Wat doen ze dan allemaal voor het milieu? Afvalpreventie, energiebesparing, een herfstmarkt ten voordele van een weeshuis in Haïti (OSJOSMA), wereldwaterdag en een prachtig bijenhotel zijn slechts enkele voorbeelden. Ook natuurbeheer aan de Vlasroterbeek is iets dat al 10 jaar op de agenda staat. Sinds kort zorgt de school voor een eigen elektriciteitsvoorziening via een vijftigtal zonnepanelen. Er worden plannen gemaakt om op de ruime speelplaats een buitenklas te organiseren.

‘MOS zit duidelijk in het DNA van deze school!’, zo eindigde het juryverslag. Daar mogen ze erg trots op zijn! Ook van ons een dikke proficiat aan de leerlingen en leerkrachten.

Ondertussen is de Don Boscoschool samen met de Klimaatschool ingestapt in de Breese Kinderklimaatraad. Wij kijken al uit om die groene vibes vertaald te zien naar acties die alle Breeënaren bereiken. Een duurzame toekomst voor onze stad begint immers met bewuste keuzes. Dat leren we graag van deze jonge MOS-experts die duidelijk het goede voorbeeld geven!