Heropstart horeca vanaf 8 juni

Op 3 juni gaf de veiligheidsraad de verlossende update die nodig was voor onze horeca-zaken: vanaf maandag 8 juni wordt deze sector deels heropgestart onder voorwaarden. Dit na maar liefst 12 weken verplichte sluiting. Onze Breese horecazaken zijn in volle voorbereiding en werken met man en macht om alle praktische aanpassingen rond te krijgen. De opbouw van de terrassen op verschillende plaatsen in de stad doet ons reikhalzend uitkijken naar dat eerste frisse drankje op verplaatsing! Hoe gaan we veilig op stap vanaf maandag?


Heropstart met social distance én hygiënevoorwaarden

De federale overheid legt duidelijke voorwaarden en maatregelen op om de social distancing te blijven waarborgen. Dat betekent dat horecazaken hun normale capaciteit en broodnodige omzet op de klassieke manier niet kunnen evenaren. Het uitgangspunt is immers dat er steeds 1,5 meter afstand tussen tafels wordt aangehouden en dat buiten steeds de voorkeur heeft boven binnen. Uitverkochte zaken met grote tafels en overvolle togen zijn er eerstdaags nog niet bij.


Uitbreiding terrassen

Een aanzienlijke uitbreiding van de terrassen is enige manier om gigantische verliezen te vermijden. Dit betekent dat je deze terrasverbouwingen komend weekend vollop in het straatbeeld tegenkomt. Overal wordt rekening gehouden met een vlotte doorgang en voldoende afstand zodat je veilig kan passeren. De extra openbare ruimte gunnen we graag aan de Breese zaken om de doorstart te kunnen maken die broodnodig is! 

Hoe verloopt een horeca-bezoek?

Caféhouders en restaurantuitbaters dienen deze federale maatregelen steeds na te leven. Maar ook als klant moet je steeds rekening blijven houden met de social distance, hoe gezellig en hartverwarmend deze herwonnen vrijheid ook aanvoelt.

  • Einduur is 1.00 u ten laatste
  • Elke klant moet aan zijn eigen tafel blijven zitten
  • Max. 10 personen per tafel
  • Min 1.5 meter afstand tussen de tafels
  • Er zijn extra hygiënemaatregelen voor personeel en klanten

Extra maatregelen uitgaansbuurt Stift (tot 31 augustus)

Stift wordt tweerichtingsstraat vanaf 6 juni en tot en met 31 augustus, met enkel toegang plaatselijk verkeer. De cafézone van het Stift wordt bovendien afgesloten zodat terrassen kunnen uitbreiden, met een wandelzone van 3 meter breed voor passanten. Deze opstelling is gelijkaardig aan de opstelling tijdens het WK of andere evenementen.

Wij vragen klanten zoveel mogelijk met de fiets te komen of te parkeren buiten het Stift. De parkings aan de sporthal, Hubo en Carrefour zijn hier bijvoorbeeld bijzonder voor geschikt.

Jouw bezoek telt!

De coronacrisis heeft vanzelfsprekend een hele grote financiële impact op de horeca in het algemeen, en elke individuele Breese zaak in het bijzonder. Wat zeker is, is dat de heropstart van groot belang is om onze café’s, bistro’s, brasseries en restaurants terug ademruimte te geven. Wij steunen onze lokale helden, en wanneer deze sector aan de beurt is, is het met veel plezier dat wij ons uitgaansleven een beetje aanpassen. Met een lekker bord niet-zelfgemaakt eten en een frisse pint van het vat, steken wij graag de Breese zaken een hart onder de riem!

Santé, op de heropbouw van een veilig sociaal leven in onze stad!