OPGELET!

Omwille van recente ontwikkelingen m.b.t. het COVID-19 virus zullen de collega’s van de dienst omgeving zoveel mogelijk thuis werken. Om die reden willen we jullie vragen ons online te contacteren. Je kan ons bereiken via het webformulier of via mail: omgevingsloket@bree.be

Bedankt voor jullie begrip!

Hoe gezond is jouw grond?

Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM (de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest) ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.

Als we praten over klimaat en milieu dan denken we vaak aan lucht- en waterkwaliteit, afvalverwerking, energie en mobiliteit. Van even groot belang is de kwaliteit van de grond waarop we leven. Vandaag we willen in samenwerking met de OVAM ons ook inzetten om ervoor te zorgen dat jouw grond gezond is!

Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze kostbare watervoorraden. 

Wij gaan voor een gezonde omgeving voor iedereen die in onze stad woont. Help jij mee aan dit onderzoek? Meer informatie op www.degrotegrondvraag.be.