Maart: maand van dikkedarmkanker

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Doe van je 50ste tot en met je 74ste elke twee jaar de stoelgangtest!

Stoelgangstest 

Het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker geeft mannen en vrouwen van 50 tot en met het jaar waarin men 74 wordt de kans om elke twee jaar een stoelgangstaal te laten onderzoeken. Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief met de stoelgangtest als je tot de doelgroep behoort. Het onderzoek is gratis en snel.

De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij

Met de stoelgangtest onderzoekt een labo of je stoelgangstaal bloedsporen bevat. Te veel bloed in de stoelgang kan wijzen op dikkedarmkanker of op poliepen, dit zijn voorlopers van dikkedarmkanker. Tijdig opsporen is belangrijk. Bij een snelle vaststelling kan een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9.00 u en 12.00 u en 13.00 u en 16.00 u. Je kan ook mailen naar info@bevolkingsonderzoek.be of surfen naar dikkedarmkanker. bevolkingsonderzoek.be Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, contacteer je huisarts.

Beeld