mondmasker verplicht in onze openbare gebouwen

Mondmaskers spelen vanaf 25 juli een nog belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Je kan je woning niet meer verlaten zonder een mondmasker op te zetten of mee te nemen. Er werd namelijk beslist door de nationale veiligheidsraad op 23 juli dat mondmaskers verplicht zijn op alle plekken waar veel volk samen is. 

Wanneer gebruik je een mondmasker (vanaf 25/7)?

Wanneer de afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, neem je je verantwoordelijkheid. De overheid voert deze verplichting nu in vanaf 25 juli in winkelstraten, wandelgebieden, markten, op evenementen en openbare gebouwen. In winkels en op het openbaar vervoer was deze richtlijn al langer van kracht. Ook in private sfeer waar mensen de onderlinge afstand niet kunnen bewaren wordt het verplicht je masker te dragen. Wij vragen dus dat je in al onze gebouwen, inclusief het containerpark, een mondmasker draagt. 

Specifiek bij een horecabezoek dien je je mondmasker steeds aan te doen bij aankomst, toiletbezoek en vertrek. Enkel aan tafel kan je het afnemen tijdens het eten en drinken. Deze maatregel geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Instructiefilmpjes: correct gebruik en reinigen

Mondmaskers zijn enkel effectief als ze op de juiste manier gedragen worden. Anders leiden ze tot meer besmetting! Daarom verwijzen we je naar enkele YouTubefilmpjes die uitleggen hoe je best omgaat met zo een mondmasker.

De procedures zijn in overeenstemming met de richtlijnen van de federale overheid: 

De uitgeschreven protocols zijn beschikbaar als pdf. 

Meer weten?

De website van de federale overheid bundelt alle info over het Corona-virus en het gebruik van mondmaskers: https://www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/ 

Opgelet: De inhoud op deze website is momenteel nog niet aangepast aan de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 23 juli. Deze update volgt in het kort.

Maak je masker zelf!

Wie zelf aan de slag wil om een stoffen mondmasker te maken, kan terecht op www.maakjemondmasker.be

#breezorgt #samensterk

masker