Nieuw wegdek in je straat? Het ideale moment voor een geveltuin!

Stad Bree wil bij de vergroening van haar centrum en haar deelgemeentes zoveel mogelijk bewoners betrekken. Samen willen we inzetten op biodiversiteit en extra kwaliteitsvol groen. Geveltuintjes en groene gevels doen immers wat met je straat: ze zorgen voor een kleurrijk geheel en leveren stof om over te praten met je buren.

We helpen je op weg

Een geveltuin mag natuurlijk niet hinderlijk zijn voor voetgangers of andere weggebruikers. Sommige planten en plekken zijn beter geschikt dan andere. We helpen je graag op weg met de do's en don'ts voor de inrichting van de ideale geveltuin in functie van jouw gevel. Wie dat wil kan een gratis brochure aanvragen via communicatie@bree.be.

Onze staddiensten leveren éénmalig en in overleg met jou plantgrond, planten en een klimrek en doen de aanleg! Jij, als eigenaar van de gevel, doet het dagelijks onderhoud van je creatie. Voor de aanleg van de groengevel (los van de grond) wordt een subsidie voorzien van 10% van de aanleg met een van maximum € 500 incl. btw. De uitbetaling gebeurt na het voorleggen van de factuur.

Nieuw wegdek: het ideale moment!

Wanneer je straat in het centrum ligt en je na de werkzaamheden een nieuw wegdek voor de deur krijgt, is dat het ideale moment om ineens ook een geveltuin te laten aanleggen. De tuintjes in het centrum worden afgeboord met een boordje in blauwe steen. In het najaar volgen de planten! Ook geveltuinen buiten het centrum van Bree en in onze deelkernen komen voor deze subsidie in aanmerking.