Online inschrijven voor een sociale woning vanaf 18 maart

Inschrijven voor een sociale woning kan binnenkort online via het centraal inschrijvingsregister van Wonen in Vlaanderen. Kandidaat-huurders schrijven 
zich éénmalig in om een sociale woning te huren. Ze starten hun dossier volledig zelf op, digitaal en veilig.

Registreren kan vanaf 18 maart via vlaanderen.be/sociaalhuren. Het systeem controleert of je voldoet aan alle voorwaarden. Is dat in orde en is alle informatie volledig, dan is de inschrijving op de wachtlijst voor een sociale woning officieel!

De actualisatie van de wachtlijst

Voor de start van het centraal inschrijvingsregister is het belangrijk dat alle bestaande kandidaat-dossiers worden geactualiseerd. Dit wil zeggen dat bestaande kandidaat-huurders moeten laten weten of ze ingeschreven willen blijven op de wachtlijst voor een sociale woning.

Voor het eerst zal ook deze actualisatie online verlopen. Je kan je dossier digitaal (her)bevestigen door op vlaanderen.be/sociaalhuren in te loggen met itsme of je e-ID. Indien je je dossier niet tijdig actualiseert, zal je geschrapt worden van de wachtlijst.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het bevoegde kantoor van Wonen in Limburg zal alle kandidaat-huurders tijdig contacteren per brief over de verschillende stappen.

Meer info?

  • Kantoor Maaseik (huur)
  • Maastrichtersteenweg 31, 3680 Maaseik
  • 089 51 84 00 - info.kantoormaaseik@wil.be