papierophaling Tongerlo 2 mei geannuleerd

In Tongerlo haalt de KSA maandelijks het papier en karton aan huis op. De ophaling die deze vereniging op zaterdag 2 mei zou uitvoeren, is geannuleerd. Limburg.net heeft dit algemeen beslist in het belang van de gezondheid van de leden van deze verenigingen. Plaats het oud papier en karton dus vrijdag 1 mei niet buiten maar bewaar het tot de volgende ophaling. Inwoners die het papier en karton niet bij hun thuis kunnen stockeren, kunnen hiervoor een afspraak maken op het recyclagepark. 

geen grofvuil aan huis en geen asbest

Om zoveel mogelijk capaciteit vrij te houden voor de ophaling van onder andere huisvuil en pmd worden grofvuilophalingen voorlopig uitgesteld tot na 3 mei.

Ook de afvoer van asbest is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Alle persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nu nodig in de zorg. Asbest aan huis laten ophalen of naar het recyclagepark brengen kan voorlopig dus niet. Stel de afbraak van asbesthoudend materiaal daarom uit tot de toestand genormaliseerd is.

glasbollen en kledingscontainers

In je buurt staan er glasbollen en textielcontainers. Breng je glas naar de bol? Zorg ervoor dat je het glas in de juiste bol deponeert en neem het terug mee naar huis als de glasbol vol is.

Kast opgeruimd? Breng je textiel niet naar de textielcontainer. Door de coronacrisis loopt de sortering en afvoer van het textiel moeizaam. De textielophalers zitten hierdoor met een opslagprobleem. Hou textiel dus nog even bij zodat het na de coronacrisis een tweede leven kan krijgen via de textielcontainers.

containerpark enkel op afspraak

Heb je thuis voldoende ruimte om je afval nog even te stockeren? Stel een bezoek aan het recyclagepark dan nog even uit. Probeer in ieder geval de eerste dagen na de heropening het park te vermijden, zo is er geen grote toeloop.

  • Je maakt op voorhand een afspraak voor je bezoek.  Zonder afspraak krijg je geen toegang!
  • Een afspraak maken kan enkel telefonisch via 089 84 85 00, op weekdagen van 8.30 u - 12.30 u en van 14.00 u - 16.30 u (behalve vrijdagnamiddag).
  • Er wordt een maximum aantal voertuigen per uur ingepland om de veiligheid te kunnen garanderen.
  • Hou bij het maken van een afspraak je naam, adres, nummerplaat, telefoon- of gsmnummer en emailadres bij de hand.
  • Ieder gezin mag maximum 1 bezoek per 14 dagen aan het recyclagepark brengen. Zo kunnen we iedereen de kans geven om afval weg te brengen.