parkeren in Bree centrum: do’s en don’ts

Bree nodigt uit: onze stadsslogan die we maar al te graag benadrukken, zeker nu de centrumwerken achter de rug zijn en ons stadscentrum terug vlot bereikbaar is. Maar met een vernieuwing van de centrumstraten, ging ook een vernieuwing van het parkeerreglement in voege. Waar parkeer je nu het best, en wat zijn precies de regels? Wij leggen het voor je uit!

bovengronds parkeren

In Bree parkeer je bovengronds overal gratis. Je moet wel rekening houden met de beperking in tijd om een retributiebon van € 15 te vermijden. Per zone is er een maximale parkeertijd van toepassing om tegemoet te komen aan de verschillende parkeernoden. Voor bewoners geldt er een aparte regeling met parkeerstickers.

shop & Go-zone

De centrumstraten binnen de kleine ring vallen in de Shop & Go zone waarin je 30 minuten gratis mag parkeren. Zo kunnen veel bezoekers afwisselend gebruik maken van deze plekken voor hun snelle boodschap. Je hebt hier geen parkeerkaart voor nodig, de sensoren van deze parkings verwittigen de parkeerwachters als je langer blijft staan. Je vindt ook enkele Shop & Go plaatsen op de kleine ring zelf, langs de Grauwe Torenwal, Stationswal en Witte Torenwal!

blauwe zone

De blauwe zone beslaat de straten tussen de kleine ring (de wallen zelf ook inbegrepen) en de grote ring, aan de bovenzijde afgesneden door de Boogschutterstraat en Stift. Hier kan je 2 uur parkeren met parkeerschijf. Wil je nog langer dan 2 uur in het centrum verblijven? Maak dan gebruik van de langparkeerparkings óf parkeer ondergronds!

    ondergrond parkeren: nieuw parkeersysteem voor Augustijnerparking

    Onze ondergrondse parking werkt ondertussen al 16 jaar met een ticketbetaalsysteem waarbij je momenteel nog contant betaalt aan de automaat. Dringend tijd voor vernieuwing!

    In april wordt het systeem aan in- en uitrit vervangen. Je meldt je vanaf dan bij het binnenrijden aan met je bankkaart of smartphone. Wanneer je de parking uit wilt rijden hoef je niet meer vooraf te betalen. Je toon opnieuw je bankkaart of smartphone aan de slagboom, waarna je snel kan afrekenen. Dit kan draadloos of via het touchscreen-bedieningspaneel. Zowel bij het in- als uitrijden hangt een camera met nummerplaatherkenning als controle. Met deze investering in het nieuwe betaalsysteem wordt ondergronds parkeren nog gemakkelijker!

    Ben je abonnementhouder? Dan wordt je nummerplaat herkend en opent de slagboom zich bij in- en uitrijden automatisch. Je hebt dus geen batch of ticket meer nodig. Alle info over onze abonnementsformules vind je op bree.be/mobiliteit.

    In de Augustijnerparking (GPS: Witte Torenwal 23) parkeer je dichtbij het centrum aan een voordelig tarief:

    • eerste uur: GRATIS
    • tweede uur: € 1
    • vanaf het derde uur: € 0,80 euro per aangevat uur