planning centrumwerken

Momenteel zijn de centrumwerken op 4 locaties in uitvoering, namelijk de Hoogstraat fase 2, het Vrijthof, de Augustijnerstraat en de Opitterstraat. De doelstelling blijft om omstreeks einde maart de werfzone te switchen van het oosten naar het westen van het centrum. Opgelet: afwijkingen van deze planning en timings zijn steeds mogelijk.

Update planning

De planning van de centrumwerken voor de komende 2 maanden is vanwege o.a.moeilijkheden tijdens de plaatsing van de riolering in de Opitterstraat en enkele dagen weerverlet aangepast. Het doel blijft om de de oostelijke zijde van het centrum grotendeels beklinkerd (niet afgewerkt) te hebben omstreeks einde maart. Om deze doestelling te bereiken zal aannemer Hoogmartens een extra ploeg inschakelen in de Opitterstraat om er de huisaansluitingen te verwezenlijken.

week 5: 1 - 5 februari               

  • De rioleringswerken in de Opitterstraat (RWA) worden verdergezet.
  • De voorbereidende werken voor het vernieuwen van de nutsleidingen in de Merisstraat starten. Aannemer Hoogmartens zal hiervoor de bestrating verwijderen.
  • Op het vrijthof wordt begonnen met het realiseren van de huisaansluitingen riolering.

Week 6: 8 - 12 februari

Vanwege de koude en de sneeuwval zijn alle werkzaamheden deze week gestaakt.

Week 7: 15 - 19 februari     

  • De rioleringswerken op het Vrijthof en Opitterstraat worden verdergezet.
  • De werken aan de nutsleidingen in de Augustijnerstraat zullen pas afgerond worden als de temperatuur hiervoor voldoende gunstig is. Vermoedelijk vanaf woensdag 17 februari.
  • De werken voor het vernieuwen van de nutsleidingen in de Merisstraat zijn vanwege de weersomstandigheden en de rioleringswerken voor de horecazaken op het Vrijthof voorlopig uitgesteld.
  • Op het vrijthof wordt begonnen met het realiseren van de huisaansluitingen riolering, voor de horecazaken.
  • De start van de klinkerwerken in de Hoogstraat fase 2, die gepland was voor 15 februari, heeft vertraging opgelopen vanwege het weerverlet van deze week. Hierdoor hebben een aantal inspecties van de riolering nog niet plaatsgevonden Een nieuwe datum wordt nog bepaald.

oproep Fluvius

Fluvius vraagt aan de eigenaars van leegstaande panden in o.a. de Opitterstraat, die over een aardgasaansluiting beschikken, om deze te testen zodat men zeker is dat er geen problemen zijn met de aansluiting.

Hoogstraat - Kloosterstraat

De voorbereidende werken voor de nutsmaatschappijen vanaf de Hoogstraat (De Potter) tot aan de Klossterstraat (Pijpers Mode voor muren) die gepland waren van 1 t/m 19 februari zijn uitgesteld en zijn momenteel gepland van 1 t/m 19 maart 2021.

Deze werken zullen ter hoogte van de voetpaden uitgevoerd worden. De parkeerplaatsen in deze zone zullen eveneens gebruikt worden door APK. Doorgaand autoverkeer van de Kloosterstraat naar de Markt blijft mogelijk.

Vragen?

Met vragen en/of problemen i.v.m. de centrumwerken kan je bij voorkeur terecht op centrumwerken@bree.be. Iedere dinsdag tussen 13.00 u - 15.00 u is het infopunt centrumwerken geopend in het oudste stadhuis (naast de Oxfam winkel). Je kan hier zonder afspraak terecht met alle vragen i.v.m. de centrumwerken. Wil je liever op een ander moment langskomen? Dat kan, mail naar centrumwerken@bree.be om een afspraak te maken. 

De werfleider van aannemer Hoogmartens, Kristof Truyen, kan je in geval van een probleem eveneens aanspreken. Het werfbureel van aannemer Hoogmartens is gevestigd in het voormalige winkelpand van I. Vér, in de Hoogstraat 36.