planning centrumwerken juli + bouwverlof

Het bouwverlof komt eraan. De aannemer concentreert zich momenteel op de funderingswerken en bestratingswerken in de Kloosterstraat en Markt fase 1. Er zal daarom op zaterdag 3 juli verder gewerkt worden aan de bestratingswerken van de Kloosterstraat.

Week 26: 28 juni - 3 juli

  • Start van de funderingswerken en het plaatsen van de straatkolken op de Markt fase 1 (tot aan het kruispunt Markt/Vrijthof).
  • Verderzetten van de bestratingswerken in de Kloosterstraat. Deze zullen zaterdag 3 juli beëindigd zijn (niet afgewerkt).

Week 27: 5 - 9 juli

  • Start van de bestratingswerken van de Markt fase 1 (tot aan het kruispunt Markt/Vrijthof).
  • Plaatsen van de definitieve signalisatie in de straten die zijn afgewerkt in het Oostelijk deel van het centrum.
  • Opruimen van de werf voor het bouwverlof.

Bouwverlof van 10 juli t/m 1 augustus

Het bouwverlof van aannemer Hoogmartens start vanaf 10 juli en duurt t/m 1 augustus 2021.

De bestratingswerken van de Markt fase 1, tot het het kruispunt Markt/Vrijthof zullen door onderaannemer ABW verdergezet worden tijdens week 28 van 12-16 juli.  

Verzamelpunten afval

Tijdens de werken in bepaalde straten worden er verzamelpunten voor huisvuil voorzien. Dit verandert naargelang de werken. 

Je kan ervan uit gaan dat straten waar een blauwe pijl staat toegankelijk zijn voor de huisvuilophaling en dat het afval daar aan de straat kan gezet worden.

Voor andere straten (Hoogstraat tussen Merisstraat en Opitterstraat) en na het bouwverlof (Nieuwstadstraat, Gerdingerstraat en stuk Markt) kan dit niet. Iedereen die in deze straten woont, kan hun huisvuil aanbieden op één van de inzamelpunten. De punten wijzigen naargelang de vordering van de werken.

Inzamelpunten en rijrichting 21/6 - 11/7

vanaf 21 juni

Inzamelpunten en rijrichting 12/7 - 1/8

Inzamelpunten en rijrichting 12/7 - 1/8

Inzamelpunten en rijrichting 2/8 tot einde werken

Inzamelpunten en rijrichting 2/8 tot einde werken

Vragen en/of problemen:

  • Met vragen en/of problemen i.v.m. de centrumwerken kan men bij voorkeur terecht op centrumwerken@bree.be of telefonisch contact opnemen met de centrale balie (089/84 85 00) indien het een (dringend) probleem is. 
  • De werfleider van aannemer Hoogmartens, Kristof Truyen, kan men ingeval van een probleem eveneens aanspreken. Het werfbureel van aannemer Hoogmartens is gevestigd in het voormalige winkelpand van I. Vér, in de Hoogstraat 36.
  • Iedere dinsdag tussen 13.00 u en 15.00 u is het infopunt centrumwerken geopend in het oudste stadhuis (naast de Oxfam winkel). Men kan hier zonder afspraak terecht met alle vragen i.v.m. de centrumwerken.

​​​​​​​Schade aan een eigendom

Bij vaststelling van schade, tijdens de werken, aan een eigendom (veroorzaakt door de centrumwerken), dient men deze aan te geven via de eigen verzekering. Om vast te stellen wie de schade veroorzaakt heeft, kan men terecht in het werfbureel in de Hoogstraat, waar men aan de hand van de planning kan bekijken welke aannemer of onderaannemer op welk tijdstip werken uitvoerde en kan men de foto's van de gevels bekijken die vooraf genomen zijn.

Dit alles gebeurt best onmiddellijk nadat de schade is vastgesteld!

Schadegevallen worden best eveneens ter info (inclusief foto's) aan de stadsdiensten gemeld via centrumwerken@bree.be.