Red de restjes in Afvalvrij mei

Red de restjes in Afvalvrij mei. Limburg.net lanceert voor de achtste keer haar jaarlijkse sensibiliseringscampagne ‘Afvalvrij Mei’. Dit jaar ligt de focus op het vermijden van keukenafval. Een gemiddeld Vlaams gezin gooit jaarlijks voor 369 euro aan voedsel weg. De campagne, die de hele maand mei loopt, spoort Limburgers ertoe aan om keukenafval te voorkomen door slimmer aan te kopen, voedsel goed te bewaren en voedselresten zelf te verwerken. Dat zorgt niet alleen voor minder afval, maar ook voor een fikse besparing. De campagnebeelden in de stijl van de traditionele supermarktreclames maken dit in één oogopslag duidelijk.

‘Weggegooid geld’

Jaarlijks gooit een gemiddeld Vlaams gezin 369 euro aan voedsel weg. Dat zijn twee tot drie volle winkelkarren die in de vuilnisbak belanden. En dan zijn er nog de kosten om het voedsel te telen, in de winkel te krijgen en te verpakken. Eten weggooien kost met andere woorden handenvol geld. De campagne wil dat met sprekende beelden duidelijk maken.

Win-win

Tijdens de campagne ‘Afvalvrij Mei’ deelt Limburg.net waardevolle tips en tricks om keukenafval zoveel mogelijk te vermijden en tegelijkertijd geld te besparen, o.a. via afvalvrijmei.be. Van slimme bewaartechnieken tot creatieve zero waste recepten, er zijn talloze manieren waarop gezinnen hun uitgaven kunnen beperken door slim te kopen, slim te koken en slim te bewaren. ‘Dit jaar willen we de inwoners van Limburg inspireren en aanmoedigen om bewust om te gaan met voedsel’, aldus Hans Roggen, woordvoerder van Limburg.net. ‘Door dagelijkse routines lichtjes aan te passen, kunnen we niet alleen de hoeveelheid afval verminderen, maar ook onze impact op het milieu verkleinen en geld besparen. Samen kunnen we echt een verschil maken.’

Tips van aan de bushalte tot bij je thuis

Op de sociale mediakanalen van Limburg.net worden in de maand mei filmpjes getoond waar voedselexperten bij mensen thuis advies en praktische tips komen geven op maat van dat gezin. Wie interesse heeft, kan zelf gratis zo’n expert over de vloer laten komen vanaf het najaar. Al deze informatie en meer tips zijn te vinden op afvalvrijmei.be.

beeld