relanceplan 2021-2023

Als stad weten we dat de uitdagingen voor ondernemers alsmaar groter worden: niet alleen door corona, maar ook door het gewijzigde gedrag van de consument. Daarom willen we graag de kaart van ondersteuning en vorming trekken.

We zijn ervan overtuigd dat financiële tegemoetkomingen een kortetermijnoplossing bieden, maar geen langetermijnperspectief. Ondernemers die reeds voor corona het water aan de lippen voelden, zullen -ook met een extra financiële injectie- niet overeind blijven. Ondernemers die van

tevoren een financiële buffer creëerden en -mede dankzij federale financiële maatregelen- overeind blijven, zullen post-corona vooral nood hebben aan sparringpartners, gespecialiseerde coaching, vorming en mentale ondersteuning. We willen ons daarom -naast de specifieke opwaardering van ons centrum die te allen tijde belangrijk blijft- toespitsen op de versterking van ons huidige handelsapparaat (zowel de ondernemer, als het aanbod).

Vandaar het relanceplan 2021-2023, waarin we 10 acties en vormingen voorstellen, waarvan sommige reeds lopende zijn en andere starten in 2022.

Alle details kan je nalezen in het document onderaan deze pagina.