schrapping evenementen mei en juni

Om de verspreiding van het virus maximaal te vermijden, zijn massamanifestaties verboden. Kermissen zijn sowieso niet toegelaten.

De volgende Breese activiteiten voor mei en juni werden daarom alvast geschrapt:

  • 10 mei: kermis Gerdingen
  • 30 mei tot 1 juni: kermis Opitter
  • 14 juni: kermis Bree
  • 26 juni: Olé Congé
  • 27 en 28 juni: de nevenactiviteiten rond Bree Zomert (de winkels zelf mogen die zondag evengoed open)

Ook cultuurhuis De Zeepziederij blijft gesloten voor alle voorstellingen tot en met augustus.

Het Zomercarnaval op 27 juni werd samen met EBKC De Breese Stoepluipers geannuleerd. We bekijken samen met de organisatie de mogelijkheden voor de toekomst. 

evenementen georganiseerd door derden

Grotere publieke evenementen georganiseerd door derden zoals schoolfeesten, Bokkerieje, eetdagen...  werden door de scholen/verenigingen spontaan geannuleerd of verplaatst.

Voor alle straat- en buurtfeesten, trouwpartijen... wachten we de federale veiligheidsrichtlijnen af. Grote manifestaties op dit vlak kunnen uiteraard niet.

activiteiten- en vakantieaanbod

Ons regulier activiteitenaanbod (sportaanbod en werkingen voor volwassenen, kinderen en jongeren) blijft on hold tot en met einde juni. Voor alle zomeractiviteiten gericht op kinderen en jongeren (kampen, speelpleinwerking...) wachten wij nog op de federale veiligheidsrichtlijnen.

We wachten eveneens op de federale richtlijnen voor de geplande activiteiten in juli en augustus. Massamanifestaties zitten er voor deze zomer sowieso niet in. Daarom doen we nu alvast de oproep naar alle organisaties om een inschatting van hun eigen event te maken en indien nodig al te annuleren of te verplaatsen.