stadhuis en sociaal huis terug open op afspraak vanaf 18 mei

Een aantal weken bleven de deuren van het stadhuis en sociaal huis gesloten voor bezoek. Vanaf 18 mei kan je terug terecht bij onze centrale diensten, maar enkel op afspraak. Zo kunnen we jouw en onze veiligheid zo goed mogelijk bewaken. Geen vrije inloop bij de loketten dus! En dat is even wennen, voor iedereen. Hoe kan je een afspraak maken? We leggen het je hieronder graag uit! Vergeet dit zeker niet te doen voor je naar onze centrale diensten afzakt, anders kan je enkel terecht aan het onthaal voor een nieuwe afspraak. 

Bel of mail ons steeds vooraf!

Wegens Corona-maatregelen helpen we je bij voorkeur via telefoon of mail. Enkel in noodzakelijke gevallen wordt er een afspraak gemaakt. Er is dus momenteel geen vrije inloop voor onze gespecialiseerde loketten zoals burgerzaken, omgeving, seniorenloket, sociaal huis of parkeren. Je stelt je vraag of reserveert je afspraak best rechtstreeks bij de juiste dienst. Een overzicht van contactgegevens vind je op www.bree.be/openingsuren-en-contact. Voor sommige diensten is er een afsprakenformulier om je bezoek al gericht voor te bereiden.

Afspraken bij een bezoek aan het stadhuis

We vragen aan elke bezoeker om de aangepaste richtlijnen in ons gebouw te respecteren. Je bezoek aan het stadhuis verloopt immers anders dan voor de lockdown om jouw en onze veiligheid zo goed mogelijk te garanderen.

 • Ingang enkel via de tuindeur aan de voorzijde stadhuis (kleine ring)
 • Uitgang enkel via de deur naar het Vrijthof
 • Volg de route en hou steeds minstens 1,5 meter afstand.
 • Wacht in de wachtruimte tot je naar binnen geroepen wordt.
 • Hou de gegevens van je afspraak bij de hand.
 • Heb je geen afspraak, dan kunnen we je enkel aan de centrale balie ontvangen.
 • Denk aan een goede handhygiëne.
 • Betalen gebeurt bij voorkeur met bancontact.

Mondmasker? Mondmasker!

We maken je er graag attent op dat het dragen van een mondmasker in publieke ruimtes zeer sterk is aangeraden! Dit is een teken van bescherming en respect naar de andere mensen in dezelfde ruimte. We bedelen gratis mondmaskers aan alle inwoners boven 12 jaar vanaf 18 mei. Zet het even op als je naar je afspraak vertrekt!

Onthaal aan de centrale balie

We helpen je vanaf 18 mei terug persoonlijk aan de centrale balie van het stadhuis, maar rekenen op jullie gezond verstand om niet dringende bezoeken nog steeds uit te stellen. Bel gerust even op voorhand om te horen welke andere mogelijkheden er zijn via centralebalie@bree.be of 089 84 85 00. Opgelet: bij het sociaal huis is het onthaal niet open voor vrije inloop. De centrale balie van het stadhuis heeft bovendien nieuwe openingsuren die afwijken t.o.v. de uren van voor de lockdown. Wij zijn elke voormiddag geopend van maandag tot vrijdag 8.30 u tot 12.30 u en elke namiddag van maandag tot donderdag van 14.00 u tot 16.30 u. Vrijdagnamiddag is het stadhuis gesloten. 

Alternatief voor een bezoek aan de balie? Wist je dat je ook...

 • Je tegoed aan vuilzakken kan afhalen in de AD Delhaize, de Carrefour Market en Bruno Service Station.
 • Meldingen telefonisch of via www.bree.be/online-melding kan doorgeven.
 • Heel wat documenten en attesten digitaal kan aanvragen via www.bree.be/online-aanvragen.
 • Stickers “geen reclame” voor op je brievenbus kan aanvragen aan de balie. We kunnen je deze per post bezorgen. Bel of mail even voor meer info.
 • Vragen over onze dienstverlening via telefoon of mail kan stellen. Wij helpen je graag vanop afstand verder!