start bouw kinderopvang en sporthal Gerdingen

Goed nieuws! We bouwen een prachtige stek voor de buitenschoolse kinderopvang in Gerdingen, waar alle kinderen uit Groot Bree tijdens de schoolvakanties opgevangen en geëntertaind worden. Daarnaast realiseren we samen met basisschool Don Bosco van Gerdingen een hedendaagse sporthal. Net zoals bij de sportaccommodaties van De Kei in Beek en de Vuurvogel in het centrum al het geval is, zal de nieuwe sporthal van Gerdingen ook buiten schooluren ter beschikking van Breese sportievelingen gesteld worden. Een nieuwbouwproject om met z’n allen naar uit te kijken dus!

Ruime, moderne kinderopvang op ideale locatie


Leuk om weten voor wie zijn of haar kindjes naar Holder de Bolder brengt: het wordt een open opvang met ruime lokalen en meer overzicht. Tegelijk is er de mogelijkheid om ruimtes af te scheiden om in kleinere groepjes te werken. Naast de prachtige moderne lokalen waar het fijn vertoeven wordt, krijgt onze kinderopvang ook extra capaciteit. We gaan ca. 70 kinderen tegelijk kunnen opvangen op de nieuwe locatie. Tijdens piekmomenten in de vakanties kan makkelijk uitgeweken worden naar de school of nieuwe sporthal. Kinderen en begeleiders hoeven immers niet meer de straat over te steken!

3x Sporthal gevraagd!


De nieuwe sporthal komt tegemoet aan de sportieve noden van de lagere school. Buiten de schooluren staat ze ter beschikking voor verenigingen en sportclubs. Deze verzorgen een bijzonder groot aanbod in Bree en gaan de extra beschikbaarheden zeker kunnen gebruiken. Een andere grote troef van deze extra sportlocatie is de mogelijkheid voor onze vrijetijdsdiensten zoals jeugd- of sportdienst om hun vakantieaanbod in te richten vlak naast de kinderopvang. Zo kunnen kinderen die naar Holder de Bolder gaan gemakkelijk deelnemen aan deze vakantie-activiteiten zonder dat er extra vervoer nodig is. Wij verwachten dat veel ouders hier dankbaar gebruik van gaan maken. Niets zo leuk als voor je kinderen een afwisselend vakantieprogramma samen te stellen met een gerust hart dat er altijd wel bekende gezichten gaan zijn. Alle kinderen van groot Bree komen tijdens de schoolvakantie namelijk naar Holder de Bolder.

Het kostenplaatje


Milieutechnisch gaan we er enorm op vooruit met dit nieuwbouwproject. De energiekosten zullen namelijk een pak lager liggen dan bij het huidige gebouw van Holder de Bolder in de Schoolstraat. Ook de nieuwe sporthal belooft state of the art te worden. Bouwheer van dit project is de Don Bosco school van Gerdingen die architect Lode Clijsters onder de arm nam. De investering voor de sporthal bedraagt € 450.000 ten behoeve van de school en € 450.000 voor de stad. Voor de kinderopvang bedraagt het kostenplaatje € 1.073.092 en nog eens € 180.000 voor de aanleg van de omgeving. Deze uitvoering is gegund aan IB Projects.

Focus op gezinnen
 

Hiermee investeren we resoluut in een kwalitatief aanbod voor vrije tijd en kinderopvang, op een broodnodige klimaatvriendelijke manier. Wij zijn zeer trots op deze samenwerking. Na de realisatie van het Nieuwe Wiekernestje en de opening van ons Huis van het Kind, leggen wij nu graag de focus op deze buitenschoolse opvang waar alle kinderen van Groot Bree baat bij hebben!

Tijdslijn


Vanaf februari beginnen de bouwwerken op de site, met als startpunt de nieuwe kinderopvang. De doorgang vanaf PTG De Barrier richting de Bremstraat zal bijgevolg afgesloten worden. Ook zal er periodiek vrachtverkeer door de Bremstraat passeren. Dankjewel om rekening te houden met deze tijdelijke aanpassingen. De werkzaamheden aan de nieuwe kinderopvang zullen een 14-tal maanden duren. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste kinderen gebruik maken van onze nieuwe gebouw in de paasvakantie van 2021! Aftellen maar!