start onderzoek uitvoeringsplan voor afvalstoffen

Momenteel werkt OVAM aan een nieuw uitvoeringsplan voor afvalstoffen met aandacht voor de planning van maatregelen rond preventie, selectieve inzameling en eindverwerking van huishoudelijk afval en gelijkaardige bedrijfsafval voor de periode 2023-2028.

Een uitvoeringsplan is een van de planningsinstrumenten van de Vlaamse Regering in het materialenbeleid. Het is een beleidsvoorbereidend en -ondersteunend instrument dat kadert in het Vlaamse materialenbeleid en beantwoordt aan de Europese regelgeving (cf. Europese kaderrichtlijn afvalstoffen).

Om de mogelijke effecten van het plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectenrapportage opgestart. Je kan van 18 oktober 2021 tot en met 16 november 2021 de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. Je kan hierbij de milieueffecten aangeven die volgens jou onderzocht moeten worden en de manier waarop dat het best kan gebeuren.

opmerkingen

Tot en met 16 november 2021 kan je je opmerkingen bezorgen aan je gemeente- of stadsbestuur of aan het Team MER op onderstaand adres of e-mailadres.

  • Departement Omgeving, Team MER Plan-MER 0276
  • Koning Albert II - laan 20 bus 8, 1000 Brussel
  • mer@vlaanderen.be

Meer informatie over de milieueffectenrapportgage vind je hier of telefonisch via het gratis nummer 1700.

kennisgeving

De kennisgeving kan je hier terugvinden.