terug nachtvluchten vanaf 4 mei

Vanaf maandagavond 4 Mei 2020 zullen de 2e Wing in Florennes en de 10e Wing in Kleine-Brogel terug nachtvluchten uitvoeren.

Ten gevolge van de Corona crisis en op basis van de bijkomende maatregelen genomen door de Chef Defensie had ook de Luchtmacht gekeken hoe het zijn werking op een veilige manier kon organiseren. Nadat de 2e Tactische Wing en 10e Tactische Wing reeds vanaf donderdag 9 april hun trainingsvluchten gedurende de dag hadden hervat, zullen zij nu ook terug de nachtvluchten opstarten vanaf maandagavond 4 Mei. Dit is nodig om toe te laten de nodige kwalificaties te behouden en het huidige operationele niveau te bevestigen.

Vanaf 14 mei eerstkomende, zal onze Belgische Luchtmacht de bewaking van het BeNeLux luchtruim overnemen van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht. Alle opdrachten die aan onze F-16 eenheden van Florennes en Kleine-Brogel door de Belgische regering opgelegd worden zullen uitgevoerd worden. Het hernemen van de vluchten zal stelselmatig plaatsvinden en aan een lager ritme dan normaal. Eens te meer in deze moeilijke periode, kan de Belgische bevolking rekenen op de paraatheid en het professionalisme van het personeel en middelen van onze luchtmacht in België en daarbuiten.

Om ongeruste inwoners te vermijden, willen we eveneens inlichten dat er vandaag 4 en morgen 5 mei nachtvluchten C-130  plaatsvinden. Deze zullen eveneens ‘in KeeBee’ passeren om trainingen uit te voeren.