tijdelijk geen drinkwater in centrum op 2 november

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober zullen er voorbereidende werken voor het verplaatsen van een hoofdwaterleiding onder het kruispunt van de Augustijnerstraat-Merissstraat-Meinstraat uitgevoerd worden. Gelijktijdig met deze werken voert men werken uit aan het waterleidingnet in de richting van het Vrijthof (inclusief een kleine zone op het Vrijthof, naast het stadhuis). Maandag 2 november zal vervolgens de overkoppeling van de hoofdwaterleiding uitgevoerd worden.
 

Onderbroken drinkwaterbevoorrading

Tijdens deze werken op maandag 2 november zal het stadscentrum vanaf het kruispunt Nieuwstadstraat-Gerdingerstraat-Markt in de richting van het oosten van het centrum (richting postkantoor), binnen de kleine ring, een onregelmatige of onderbroken drinkwaterbevoorrading ondervinden. Deze hinder wordt verwacht tussen 8.30 u en 16.30 u. De watergroep raadt aan om een voldoende voorraad water op te slaan voor normaal verbruik. Electrische toestellen die aangesloten zijn op het waternet (vaatwasser, wasmachine,...) kan je binnen deze tijdsspanne best niet gebruiken. Het leidingwater kan tijdelijk een lichte roestkleur vertonen, die evenwel langzaam zal verdwijnen.
 

Onderbroken wandelverbinding Augustijnerstraat

Dit betekent ook dat er vanaf woensdag 28 oktober t/m donderdag 5 november geen verkeer via de Augustijnerstraat naar het centrum mogelijk is. Voetgangers naar het centrum zullen omgeleid worden via de tuin van het stadhuis.